Foto: Luleå Hockey

I helgen spelades Riksserien klart. Vinnare blev hårts satsande Luleå som i den sista omgången besegrade Sundsvall med hela 12-0. Två i serien kom Linköping och AIK trea efter att ha vunnit söndagens derby mot Djurgården med 1-0.
– Jag är sjukt stolt över tjejerna och deras prestation. Norrbotten som län med Luleå Hockey som klubb och fans har verkligen skapat något riktigt bra på damsidan. Denna serieseger är för damhockeyn i Norrbotten, och nu samt imorgon njuter vi av den, sedan börjar nästa resa, säger Luleås tränare Fredrik Glader i en kommentar till hockeysverige.se.

Resultat lördag:
Linköping – SDE Hockey 8-3.

Svenska mästarna, Linköping, hade inga som helst problem att vinna över tabelljumbon SDE Hockey. Inte nog med att östgötarna vann matchen med 8-3, Linköping vann skotten med hela 62-19. Bortalagets målvakt Lena Wanhainen hade med andra ord en svettig afton. Denise Altman svaradeför två av Linköpings mål.

Brynäs – Luleå 0-7
Luleå körde över Brynäs rejält. Ett hemmalag som valt att ställa Junior-VM målvakten Ellen Jonsson mellan stolparna och lät VM-målvakten Sara Grahn vila. Nya Michelle Weis gjorde två mål för Luleå. Maria Omberg vaktade Luleås mål.

HV 71 – Leksand 3-2 efter förlängning
En imponerade seger ånyo av nykomlingen HV 71 som fortfarande saknar landslagsstjärnan Jenni Asserholt som är borta på grund av en skada. Som bekant är chanserna till VM-spel för 27-åringen. HV 71:s Kyla Sanders avgjorde matchen 2.05 in i förlängningen.

Sundsvall – Modo 1-5
Sundsvall, utan två av sina stjärnor Erica Udén Johansson och Annie Swedin, var chanslösa mot unga Modo. Bortalaget vann med 5-1 efter bland annat två mål av Celine Tedenby. Modo vann dessutom skotten med 69-9. Med andra ord räddade Sundsvallsmålvakten Anna Engström hemmalaget från en större ras.

Celine Tedenby (3)

Resultat söndag

Brynäs – Modo 1-0 efter förlängning.
En knallhård föreställning och en häftig målvaktsduell mellan Sara Grahn och Emma Söderberg, en duell som hemmamålvakten så småningom vann. Anna Borgqvist framspelad av Josefine Holmgren avgjorde i förlängningen.

Linköping – Leksand 5-1
Jennifer Wakefield – Leksand 4-1, nja riktigt så är inte sanningen, men den kanadensiska forwarden svarade för fyra av hemmalagets mål. På 18 matcher i grundserien svarade Wakefield för 38 mål, imponerande. Denise Altman gjorde LHC:s femte mål medan Iveta Koka gjorde Leksands mål.

HV 71 – SDE Hockey 3-2 efter straffar
I Riksserien sista timme visade bottenlaget SDE Hockey att man har kapacitet att hålla sig kvar i högsta serien även nästa säsong. Bortalaget tog matchen till straffar där HV 71:s finska landslagsforward Jennica Haikarainen avgjorde.

Sundsvall – Luleå 0-12
Skott: 6-81(!) Givetvis hör inte sådana resultat hemma i landets högsta serie. Speciellt när det handlade om i fall det skulle bli Linköping eller Luleå som skulle vinna Riksserien. Nu ska inte Luleå pånågot vis be om ursäkt för utklassningen. Noora Tulsu svarade för tre mål och Lisa Ekberg två.

Djurgården – AIK
Stockholmsderby på Hovet, stentuff och jämn tillställning inför fina 445 åskådare lovar gott för Stockholmshockeyn inför slutspelet. Det ser ut att kunna bli hockeyfester även i vår huvudstad närmsta veckorna. Josefine Hoegh Persson avgjorde matchen i andra perioden för AIK med sitt 1-0 mål. Minatsu Murase spikade igen kassen för AIK. Även Lovisa Berndtsson i Djurgårdens målstorspelade.

Poängligavinnare: Michelle Karvinen Luleå 37 mål 42 assist 79 poäng

Bästa målskytt: Andrea Dalen Djurgården 47 mål

Flest assist: Michelle Karvinen 42 assist

Bäst plus/minus: Michelle Karvinen och Henriette Sletbak båda Luleå +58

Poängbästa back: Emma Eliasson Luleå 10 mål 35 assist 45 poäng

Poängbästa junior: Hanna Olsson Djurgården 18 mål 25 assist 43 poäng

Mest utvisad: Isabell Palm Modo 73 utvisningsminuter

Målvaktsligan: Florence Schelling 93.83 i räddningsprocent

Sluttabell:
1. Luleå + 101 87
2. Linköping + 94 87
3. AIK + 34 72
4. Djurgården + 55 69
5. Leksand + 35 64
6. HV 71 – 19 52
7. Brynäs – 38 48
8. Modo – 25 37
——————————————

9. Sundsvall – 137 15
10. SDE Hockey – 100 9

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *