VALLES PROFILER. Jennifer Wakefield, Lisa Johansson och Andrea Dalen är tre av Valentina Lizana Wallners slutspelsprofiler.Foto: Bildbyrån

I eftermiddag har Riksserieklubbarna valt vilka lag som ska mötas i kvartsfinalerna som börjar spelas den 2 mars. Hockeysverige.se bad den tidigare OS-målvakten, Valentina Lizana Wallner, titta lite närmare på kvartsfinalerna och profilerna i lagen men även sia om vilka lag vi kommer att få se i semifinalerna.

Luleå – Brynäs
– Jag tycker att Luleå har det klart bättre laget både till bredden och spetsen. Luleå kommer också att vinna i två raka matcher. Sedan betyder det mycket för Luleå att Emma Nordin är borta men Karvinen har klarat sig bra utan henne senaste matcherna också. Sedan har Luleå plockat in danskan Michelle Weis som gjort det extremt bra hittills. Jag hade inte hört hennes namn innan hon kom till Luleå, men har visat att hon är en stark ersättare även om hon inte är Emma Nordin-klass.


Foto: Bildbyrån

Profil i Luleå – Michelle Karvinen
– Karvinen (bilden ovan) är Riksseriens bästa spelare, tycker jag. Hon har producerat extremt mycket poäng. I ett stjärnspäckat Luleå är det svårt att sticka ut, men hon har verkligen gjort det. Det blir viktigt för Luleå att få igång hennes poäng-maskineri även i slutspelet.

Profil i Brynäs – Sara Grahn
– Brynäs kommer att få spela väldigt mycket i försvarszonen. Då gäller det för Sara att hantera den här pressen som hon egentligen har haft hela säsongen. Det är inget konstigt med det egentligen. Hon kan spika igen i vissa matcher och eftersom det egentligen bara är två matcher som man behöver vinna så med lite tur och nöd och näppe kan man vinna både en och två matcher åt laget som målvakt.

AIK – Modo
– AIK kommer att vinna det här mötet. Kanske inte i två raka, men i bästa av tre. Jag såg AIK i går när dom mötte Djurgården och dom ser starka och stabila ut samtidigt som dom spelar smart. AIK har tappat några spelare från förra säsongen och är kanske inte lika starka, men dom har inte riktigt samma press på sig nu som man har haft andra säsonger. AIK får nog andra lagen se upp med i slutspelet.

BB150311JL054
Foto: Bildbyrån

Profil i AIK – Lisa Johansson
– Lisa Johansson (bilden ovan) är extremt skicklig med pucken och en målgörare. Modo måste nästan punktmarkera henne samtidigt som det är viktigt för AIK att hon får igång produktionen. När hon var med i Damkronorna senast kändes det nästan som att hon gjorde alla målen. Sedan är det tråkigt att Modos Erika Grahm skadade sig för hon var deras topp.

Profiler i Modo – Sarah Berglind och Emma Söderberg
– Målvakterna. Jag vet inte om det blir Sarah eller Emma som kommer att få förtroendet eftersom båda två har gjort det extremt bra och är enligt mig det jämnaste målvaktsparet i Riksserien. Den som får förtroendet kommer vara Modos nyckelspelare. Båda dom har gjort monstermatcher under säsongen och kan avgöra matcher för laget.

Linköping – HV71
– Linköping är favoriter i den matchserien och kommer också gå vidare. Linköping har bredden och en vinna när det gäller mentaliteten. Jag var med själv för två säsonger sedan med Modo och förlorade finalen mot Linköping. Sedan vann dom även finalen förra säsongen. Samtidigt har Linköping sina starka spetsar och tre riktigt bra femmor. Precis som Luleå har Linköping både bredden och spetsen.

BB150311JL004
Foto: Bildbyrån

Profil i Linköping – Jennifer Wakefield
–  Wakefield (bilden ovan) har gjort 55 poäng på 18 matcher. Av det är 38 mål! Det är helt galet att kunna göra det i Riksserien. Hon är målskytt, framspelare och allt möjligt egentligen. Om man kollar på laget så är det i mina ögon hon som sticker ut lite extra.

Profil i HV71 – Fanny Rask
– Jag tänkte först på ”Asse” (Jenni Asserholt) men hon är skadad vilket är ett stort minus för HV 71. Fanny Rask har utvecklats enormt mycket sedan jag spelade med henne i landslaget. Hon var även med i landslaget nu senast och gjorde det enormt bra. Hon har stuckit ut poängmässigt i HV 71, har en skön teknik och liknar sin brorsa Victor i det väldigt mycket.

Djurgården – Leksand
– Den matchserien blir intressant och kan gå hur som helst. Djurgården har haft svårt mot Leksand. Även om Djurgården kom före i tabellen har matcherna varit väldigt jämna förutom senast när Leksand vann stort (9-3). Där gjorde Djurgården en riktig plattmatch. Jag tror ändå Djurgården går vidare, men det kommer bli tuffa matcher och man kommer att få spela alla tre för att få ett avgörande.


Foto: Bildbyrån

Profil i Djurgården – Andrea Dalen
– Egentligen sitter väl Tina (Enström) och Andrea Dalen (bilden ovan) lite ihop. Dalen har imponerat från första matchen egentligen och har dessutom tagit målrekordet (47 mål). Jag vet inte om hon har haft en dålig match i Riksserien den här säsongen vilket är ganska sällsynt. Nu har hon varit lite sådär poängmässigt på slutet, men jag hoppas för Djurgårdens skull får upp poängsnittet igen.

Profil Leksand – Iveta Koka
– Koka är en poängmaskin, men jag tycker att Leksand har ett väldigt jämnt lag den här säsongen och alla bidrar verkligen, vilket är roligt. Jag har spelat mot Iveta och vet att hon är en riktig målskytt. Hon står ofta på rätt ställe vid rätt tidpunkt och skyfflar in puckarna. Hon kommer att bli en viktig spelare för Leksand.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *