• Publicerat 22 februari, 2016
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Adrian Kempe.Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

Los Angeles Kings är på jakt efter ännu en Stanley Cup-seger och siktar på att förstärka laget inför nästa måndags trade deadline. En spelare som nu uppges kunna bli tillgänglig i Kings jakt på att förbättra laget är den svenske junioren Adrian Kempe, som återfinns i klubbens farmarlag Ontario Reign.

Det är The Fourth Period som uppger att Kings tittar på tillgängliga spelare som Winnipegs Andrew Ladd, Bostons Loui Eriksson samt Calgarys duo Kris Russell och Jiri Hudler, en kvartett som sitter på utgående kontrakt med sina klubbar. För att få loss någon av dessa spelare kan det bli aktuellt att offra Kempe, som var lagets förstaval i draften 2014.

Svensken hade ett starkt slutspel när Kings farmarlag Manchester Monarchs vann Calder Cup i AHL i fjol. Den här säsongen har han blandat och gett och är bland annat mitt uppe i en 17 matcher lång svit utan mål i farmarligan.

Adrian Kempe gjorde åtta poäng (3+5) på sju JVM-matcher för Juniorkronorna i Finland. I AHL har det blivit åtta mål och 21 poäng på 39 matcher den här säsongen.