• Publicerat 23 februari, 2016
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Andrew Calof jublar.Foto: Bildbyrån/Ola Westerberg

Skellefteå tog ett stort kliv mot sin fjärde raka serieseger i kväll. Samtidigt som Frölunda förlorade mot Djurgården tog man själva en storseger mot Modo. Nu leder man ligan med nio poäng, med bara nio matcher kvar att spela.

Förra säsongen vann man serien med 14 poäng, men den här säsongen såg det ut som att Skellefteå skulle behöva kämpa ordentligt för att vinna ”titeln” för fjärde året i följd. Frölunda har varit med länge och väl, och haft ledningen stora delar av säsongen. Nu ser det dock ut som att västerbottningarna kommer ta ännu en storseger i SHL.

Efter kvällens omgång leder man nämligen med nio poäng. Samtidigt som Frölunda föll mot Djurgården tog man själva en övertygande 5-0-vinst hemma mot nästjumbon Modo. Segern grundlades redan i den första perioden, där hemmalaget sköt tre puckar förbi Adam Reideborn i Modos kasse.
– Vi har fått bra utdelning men det känns som att vi kan komma upp nåt snäpp till, sa en självkritisk John Norman till C More i första periodpaus.

Norman inledde målskyttet, innan Patrik Zackrisson och Andrew Calof fyllde på med ett varsitt mål inom tolv sekunder i slutminuten av perioden.
– Första 15 är vi helt okej, men sen släpper vi in lite onödiga mål på slutet. Det känns väldigt onödigt att släppa in trean, summerar Modostjärnan Victor Olofsson.

Den andra perioden blev mållös, och publiken i Skellefteå Kraft Arena fick vänta till slutperioden innan Martin Lundberg satte 4-0. 18-årige Linus Lindström fick sedan avsluta målskyttet när han gjorde 5-0 i sin SHL-debut.

Medan Skellefteå stormar mot seriesegern ser det tyngre ut för Modo. Man har hela sju poäng upp till Rögle på säker mark, med en match mer spelad. Andreas Johanssons mannar har bara sju matcher på sig att hämta in Rögles försprång.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *