• Publicerat 24 februari, 2016
  • Skrivet av Oliver Åbonde
  • 0 Kommentarer
Filip Forsberg.Foto: All Over Press

Tre raka mål från Filip Forsberg. Mer än så behövde inte Nashville Predators för att slå Toronto Maple Leafs med 3-2.
– Det var härligt. Det satte vårt lag i en bra position med 3-0 och det var allt vi behövde i kväll, säger Forsberg. 

Filip Forsberg blev nattens stora hjälte för Nashville Predators. Med ett hattrick stod han för samtliga lagets mål när man avfärdade Toronto Maple Leafs med 3-2. Det var Forsbergs första hattrick i grundserien, och andra totalt efter ett i förra årets slutspel.
– Det var härligt. Det satte vårt lag i en bra position med 3-0 och det var allt vi behövde i kväll, säger svensken till nhl.com.

Den småtunga starten han hade på säsongen är nu sedan länge glömd. Trots att han ett tag gick 17 matcher utan mål tog han i natt ledningen i Nashvilles interna poängliga med 23 mål. Han har nu dessutom nio mål på de nio senaste matcherna.
– Jag tyckte att jag spelade ganska bra i början, men pucken gick inte in för mig. Jag tänkte inte så mycket på det. Media i Nashville var trevliga och påminde mig inte om det så mycket. Jag gillar så klart den här sviten bättre, säger han.

Forsbergs lagkamrat Ryan Ellis höll med om att det inte är särskilt stor skillnad på hans spel nu och i början av säsongen.
– I början var det kanske lite otur, och kanske att folk förlitade sig på honom också. Vi har en djupare laguppställning än vi började säsongen med och det kanske har öppnat upp mer yta för honom. I kväll fick han tre chanser och satte alla tre, säger backen.

Toronto – Nashville 2-3 (0-1, 0-2, 2-0)
Toronto: Josh Leivo (3), Morgan Rielly (6)
Nashville: Filip Forsberg 3 (23)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *