• Publicerat 24 februari, 2016
  • Skrivet av Oliver Åbonde
  • 0 Kommentarer
Viktor Amnér.Foto: Bildbyrån/Anders Bjurö

Leksand tog i kväll hem sin tredje raka seger i Hockeyallsvenskan, och sjätte på de senaste sju matcherna. I kväll var det Asplöven som stod som förlorare, när Leksand reste hem med en 3-1-seger.

Det var Asplöven som dominerade skottmässigt, där man vann med 38-23, men på måltavlan tog Leksand tidigt greppet. 14 minuter in i matchen ledde man med 2-0, efter mål från Alexander Ytterell och Viktor Amnér. Bara en minut efter 2-0-målet reducerade Asplöven genom Alex Aleardi, men närmare än så kom man aldrig. I stället utökade Martin Karlsson ledningen och fastställde slutresultatet till 3-1 mindre än en minut in i slutperioden.

Eftersom Oskarshamn samtidigt åkte på storstryk mot Västerås lever fortfarande chansen på tredjeplatsen för Leksand. Med två omgångar kvar att spela ligger man fyra poäng bakom Oskarshamn. I de avslutande omgångarna möter man Västerås och Björklöven, som båda spelar för sina liv, samtidigt som Oskarshamn möter Tingsryd och Vita Hästen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *