• Publicerat 24 februari, 2016
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Marcus Nilsson.Foto: Bildbyrån

Han är i första hand en playmaker, men under sista tiden har Bik Karlskogas pucktrollare Marcus ”Lilliz” Nilsson även visat att han är en avslutare. Som i kvällens 5-3-seger mot Vita Hästen i Himmelstalundshallen i Norrköping. Där sköt 24-åringen matchens tre första mål och registrerade sitt andra hattrick inom loppet av en dryg vecka.

Det är bara åtta dagar sedan Nilsson sköt tre av Karlskogas fyra mål i en 4-2-seger över Västerås. Nu toppar han poängligan med sina 53 poäng (19+34) på 50 matcher, närmast följd av lagkamraten Erik Thorell (48).

Vita Hästen lyckades faktiskt ta ikapp den tremålsledning som Marcus Nilsson gav Bik Karlskoga. Simon Löf, Adam Schmidt och Rickard Palmberg gjorde målen. 3-3-kvitteringen från Palmberg kom i powerplay efter att gästernas Henrik Björklund fått match penalty för highsticking. Då återstod det bara 3.39 av tredje perioden.

Stor matchvinnare för Bik blev inte Nilsson, utan David Rundqvist. För med bara 1.14 kvar skickade han in 4-3 framspelad av Gustaf Thorell. Samme Thorell som gjorde 5-3 i tom kasse.

Bik Karlskoga är femma i tabellen medan Vita Hästen tog ett stort kliv i fel riktning. Efter förelusten är man tolva i tabellen, tre poäng efter åttan Timrå. Därmed kommer det att krävas vinster i de kvarvarande matcherna mot Pantern och Oskarshamn för att ens ha chansen att förlänga säsongen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *