• Publicerat 24 februari, 2016
  • Skrivet av Oliver Åbonde
  • 0 Kommentarer
Mattias Karlsson.Foto: Bildbyrån/Per Friske

Efter fyra säsonger i HV71 valde backen Mattias Karlsson att lämna Sverige och SHL inför den här säsongen. Ny klubbadress blev Severstal Tjerepovets i KHL, men säsongen blev inte någon dröm för 30-åringen.

Han har bott utan sin familj i industristaden, samtidigt som laget slutade näst sist i hela KHL. Han har redan bestämt sig för att det inte blir någon fortsättning i klubben.
– Jag kommer inte att vara kvar där jag spelar nu, det vet jag. Sen vet jag inte, jag stänger inte dörren helt till Ryssland, men jag har svårt att se att jag ska åka tillbaka. Det skulle verkligen vara på mina villkor med att ha man kan ha med sig familjen och så, men det är inte så många ställen det funkar. Det känns mer troligt att det blir Sverige, säger han till Jkpg Live.

Han har ännu inte haft någon dialog med klubbar, men ser HV som en möjlighet inför nästa säsong.
– Jag måste ju vara realistisk, jag har ju inte haft någon supersäsong. Men det är klart att HV är ett alternativ eftersom jag har varit här i fyra år och att jag har familjen här. Men jag vet ju fortfarande inte om HV vill ha mig. Man får ju kolla upp vilka klubbar som är intresserade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *