• Publicerat 24 februari, 2016
  • Skrivet av Oliver Åbonde
  • 0 Kommentarer
Olivier Marcotte greps på isen efter att ha spottat en domare i ansiktet. Foto: Skärmklipp/Streamable

I en slutspelsmatch i en kanadensisk juniorliga tappade 21-årige Olivier Marcotte huvudet totalt. Hans lag, det kanske tveksamt namngivna Hockey-Experts från Sherbrooke, var på väg mot en storförlust i slutspelet när han hamnade i en dispyt med domaren, som slutade med att Marcotte ska ha spottat domaren i ansiktet.

Men det som hände sen hade han nog inte räknat med. In på isen klev då nämligen två poliser och arresterade spelaren. Marcotte släpptes senare under kvällen, och enligt CBC ska heller ingen anmälan ännu ha lämnats in.

Olivier Marcotte bör rimligtvis ha en lång avstängning från den lokala ligan att vänta, men en sådan blir ordentligt tandlös. I och med förlusten slogs hans lag ut ur slutspelet, och det här är sista året han är behörig att spela i juniorligan.

Ligans ordförande, Serge Campeau, ville inte uttala sig närmare till CBC innan han hade pratat med de involverade personerna. Men, tillade han också rimligt nog, ligan tolererar inte att man spottar i domares ansikten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *