• Publicerat 24 februari, 2016
  • Skrivet av Oliver Åbonde
  • 0 Kommentarer
John Klingberg.Foto: All Over Press

Erik Karlsson må vara överlägsen i backarnas poängliga – men bakom honom finns just nu ytterligare en svensk. Med tre assist i nattens match mot Winnipeg Jets övertog John Klingberg andraplatsen.
– Han är så dynamisk på blålinjen. Han är inte rädd för att hålla i pucken i någon situation, säger Dallas kapten Jamie Benn om svensken. 

Filip Forsberg var inte den ende svensken som gjorde tre poäng i nattens NHL-hockey. När Forsberg gjorde ett hattrick var John Klingberg något mer blygsam – men ack så viktig.

Hans tre assist, varav två i power play, spelade en nyckelroll när Dallas Stars slog Winnipeg Jets med 5-3. De tre poängen innebar att Klingberg passerade Brent Burns i backarnas poängliga, och med 51 poäng klättrade upp på en andra plats.
– Han är så dynamisk på blålinjen. Han är inte rädd för att hålla i pucken i någon situation. Han är så lugn där ute. Det är vackert att se på och bidrar med ännu en pusselbit till ett rätt bra offensivt lag, säger Jamie Benn, som utnyttjade en av Klingbergs tre framspelningar, till nhl.com.

I och med nattens seger återtog Dallas ledningen i den tajta Central Division. En position som man siktar på att hålla i.
– Vi vill verkligen vinna divisionen och ha hemmafördel i slutspelet. Det kommer tuffa matcher nu och det kommer vara många viktiga matcher för oss, och vi vill vara så bra som möjligt. Det finns en del grejer som vi måste bli bättre på när vi går in i slutspelet, säger Klingberg.

Winnipeg – Dallas 3-5 (0-1, 2-1, 1-3)
Winnipeg: Alexander Burmistrov (6), Andrew Ladd (17), Mark Scheifele (14)
Dallas: Jamie Benn 2 (32), Jason Spezza (19), Valerij Nitjusjkin (7), Colton Sceviour (6)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *