• Publicerat 24 februari, 2016
  • Skrivet av Oliver Åbonde
  • 0 Kommentarer
Den vita tejpen på J.T. Millers knogar gav honom ett matchstraff. Foto: Skärmklipp/Youtube

Som brukligt fanns det en del ont blod mellan lagen när New Jersey Devils och New York Rangers stötte samman i natt. Men när J.T. Miller släppte handskarna mot Sergej Kalinin blev han nog överraskad av straffet.

Efter fajten tilldelades Miller en extra femminutersutvisning och ett match penalty. Anledningen – han hade tejpade händer.

Enligt regelboken ska nämligen en spelare tilldömas matchstraff om man bär tejp eller något annat material på sina händer under ett slagsmål och skadar motståndaren. Kalinin ska ha fått ett sår på näsan under slagsmålet, vilket ska ha varit orsaken till det märkliga matchstraffet.

Det långa power play-spelet gav ingen utdelning, men med tre minuter kvar av matchen var det till sist just Kalinin som satte spiken i kistan med sitt 4-2-mål. I och med målet fullbordade han ett Gordie Howe-hattrick, sedan han gjort en assist i den första perioden.

New Jersey – New York Rangers 5-2 (1-2, 2-0, 2-0)
New Jersey: Tyler Kennedy (2), Kyle Palmieri (23), Lee Stempniak (16), Sergej Kalinin (6), Adam Larsson (3)
New York: Kevin Hayes (11), Dominic Moore (6)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *