• Publicerat 25 februari, 2016
  • Skrivet av Kajsa Kalméus
  • 0 Kommentarer
Oliver Bohm.Foto: Bildbyrån/Peter Skaugvold

Efter 14 matcher med sin nya klubb Malmö återvände Oliver Bohm till sin förra hemmaarena i Göteborg. Gästerna lyckades inte stå emot Frölunda, men backen tyckte det var roligt att möta sina gamla lagkamrater.
– Det blir extra laddat när man kommer tillbaka, säger Bohm till hockeysverige.se efter 1-4-förlusten i Scandinavium.

GÖTEBORG (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det första han reagerade på när han återvände till Scandinavium var värmen. Oliver Bohm har vant sig av vid den mytomspunna hettan som uppstår i den ovala arenan.
– Efter första perioden kändes det som att jag svettats bort några kilo, säger 23-åringen till hockeysverige.se.

I en match där hemmalaget dominerade större delen såg det länge ut som att det skulle bli målsnålt. Men med bara 33 sekunder kvar av första perioden gjorde Frölunda mål genom Robin Figren. I den andra perioden utökade göteborgarna ledningen när Andreas Johnson fick in en puck bakom Jonas Gunnarsson. Men Malmö svarade med en reducering till 2-1 av Mathias Tjärnqvist innan den andra periodpausen.
– Sedan fick de (Frölunda) 3-1 direkt i tredje. Hade vi kunnat knipa igen där hade det kanske sett annorlunda ut. Vi stretade emot bra men de spelade riktigt bra, säger Malmöbacken Bohm efter förlusten.

Efter närmare sex säsonger med Frölunda, med undantag för utlåningar till bland annat Karlskoga, lämnade Oliver Bohm Göteborgslaget för att flytta söderöver. I Frölunda fick han ofta rollen som sjundeback och såg en del matcher från läktarplats. I Malmö har han nu en större roll. Han har nu spelat 15 matcher med sitt nya lag och är nöjd hur övergången har gått.
– Det blir ju skillnad när man får spela 20 minuter per match och får känna förtroende. Det har varit kul. Man märker när man byter lag att man håller på för att det är roligt i första hand. Än så länge är jag nöjd.

”JAG SÄGER INTE ‘LYCKA TILL’ – ÄN”

Oliver Bohm hoppas på utveckling i sin nya klubb. Han känner att han går framåt och att övergången slagit ut ungefär så som han velat. Och han känner sig inte ledsen över att eventuellt missa en guldstrid med sitt forna lag.
– Det är klart det var lite tungt den dagen man lämnade, det känns som att Frölunda håller på att skörda frukterna lite grann. Men samtidigt får man vara lite självisk ibland och tänka på sig själv. Och får man spela 20 minuter per match så känns det bra oavsett var man är.

Han fortsätter:
– Jag har inga hard feelings mot Frölunda. Jag säger inte ”lycka till” till dem än, men om det blir aktuellt med guldstrid för dem så unnar jag dem all framgång.

Frölunda hellre än Skellefteå?
– Ja, det tycker jag. Jag har ju varit hos dem i sex år, så om vi inte går till slutspel och Frölunda vinner så är jag den första att gratulera. 

Vad säger du om Malmös chanser inför sluttampen?
– Vi har spelat bra. Kan vi bara ta matchen på lördag mot Karlskrona så kan vi förhoppningsvis göra de andra lite nervösa inför sista veckan. Det känns bra faktiskt. Jag tror vi har goda möjligheter.

De övriga målen gjordes av Nicklas Lasu (3-1) och Andreas Johnson (4-1) inför en publik på 8408 personer i Scandinavium.