• Publicerat 25 februari, 2016
  • Skrivet av Oliver Åbonde
  • 0 Kommentarer
Foto: Skärmklipp/Sportsnet

Det var i måndagens möte mellan St. Louis och San José som Ryan Reaves sänkte Sharksbacken Matt Tennyson med en otäck boarding. Bilderna visade hur Tennyson föll till isen medvetslös, och nu har straffet kommit för Reaves.

NHL:s säkerhetsdepartement har beslutat att stänga av St. Louis-forwarden i tre matcher. I videon på NHL:s hemsida där man offentliggör beslutet säger man bland annat följande:
– Det är viktigt att notera att Tennyson aldrig är tillgänglig för att tacklas av Reaves under sekvensen. Från ögonblicket Reaves når tekningspunkten ser han ingenting annat än Tennysons nummer. Dessutom, även om Tennyson justerar sin position för att spela pucken, är det inte en plötslig förflyttning precis innan kontakten. Förflyttningen han gör för att spela pucken kanske gör honom mer sårbar, men det ursäktar inte att Reaves tacklar honom i ryggen.

Det är första gången i karriären som Reaves stängs av. De tre matcherna vid sidan kommer att kosta honom drygt 18 000 dollar.

Se tacklingen som ledde till avstängningen här: