• Publicerat 25 februari, 2016
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Philip Larsen.Foto: All Over Press

Den tidigare Frölundabacken Philip Larsen har gjort succé på Jokerits blålinje i KHL den här säsongen. Det har Vancouver Canucks lagt märke till. I natt valde klubben därför att trejda till sig den 26-årige danskens NHL-rättigheter från Edmonton Oilers i utbyte för ett villkorligt val i draften 2017.

Enligt Bob McKenzie på TSN har Canucks för avsikt att kontraktera Larsen i sommar och ta över honom till Nordamerika inför nästa säsong. Det skulle i så fall innebära NHL-comeback för den spelskicklige backen, som spelade 125 NHL-matcher för Dallas och Edmonton mellan 2010 och 2014.

Philip Larsen lämnade Nordamerika inför förra säsongen och flyttade till Jugra Chantij-Mansijsk i KHL. Där svarade han för 25 poäng på 56 matcher. Den här säsongen flyttade han till Helsingfors och har varit poängstark för Jokerit med 36 poäng (11+15) på 52 matcher.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *