• Publicerat 26 februari, 2016
  • Skrivet av Måns Karlsson
  • 0 Kommentarer
Henrik Lundqvist.Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

Vilken mäktig kväll det blev för Henrik Lundqvist. Den svenske målvakten vann med sitt Rangers, slog klubbrekord i antal räddningar, och klev in i en extremt exklusiv skara där bara Patrick Roy och Martin Brodeur tidigare fanns.
– Det var dem man tittade på när man växte upp, och nu är jag uppe med dem, säger svensken till ESPN.

Wow, vilken kväll det blev för Henrik Lundqvist när hans New York Rangers tog sig an St. Louis Blues. Svensken storspelade och räddade 35 skott, och hjälpte därmed laget till en stark och viktig 2-1-seger. Dessutom passerade Lundqvist Mike Richter, och är nu den målvakt som räddat flest skott i Rangers historia. Superstjärnan nådde i natt upp till ofattbara 17 404 räddningar under sina år i NHL.

Men det kanske mäktigaste av allt var att han tog säsongens 30:e vinst. En siffra han nått upp till under samtliga tio säsonger han spelat i NHL. De enda som tidigare lyckats med den bedriften är legendarerna Patrick Roy och Martin Brodeur.
–  Det var dem man tittade på när man växte upp, och nu är jag uppe med dem på vinstlistan. För mig är det ett bevis på att jag har fått chansen under många år. Jag har haft tur som fått spela med många bra spelare, och i ett lag som varit med och slagits varje år, säger Lundqvist.

Efter den succéartade matchen hyllades den svenske burväktaren stort av coachen Alain Vigneault.
– Du vet att han kommer göra sitt allra bästa varje match. Han förbereder sig fantastiskt bra, och han kommer ge ditt lag chansen att vinna varje match. Det är precis det man vill ha av en målvakt.

Oscar Lindberg hade också en del i 2-1-vinsten, då han var den som spelade fram Chris Kreider till avgörandet i upptakten av den tredje perioden. Målet kom bara sekunder efter att Lundqvist gjort en fin räddning.
– Det var ett stort ögonblick i matchen, och det gav oss självförtroende. St. Louis är ett tungt lag att möta, men vi gjorde ett väldigt bra jobb i försvarsspelet, säger Lundqvist.

Tanner Glass inledde målskyttet i matchen, medan Troy Brouwer var den som sköt St. Louis enda mål.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *