EN BLIVANDE KHL-ARENA? Här kan det spelas KHL-matcher redan i höst.
Nyheter

Sensationella uppgiften: Malmö kan få KHL-lag redan i höst: ”Det här kommer bli av”

ANNONS

Vi drar det ett varv till. Nu ser det ut som att det faktiskt kan bli ett svenskt lag i KHL, trots allt. Ett nystartat lag med sin bas i Malmö kan äntra ligan redan i höst.
– Vi är inne i ett känsligt läge, men samtidigt har processen startat i och med att vi skickat in alla papper med avsiktsförklaringar om samarbete till olika berörda förbund, säger Anders Svensson som har det sportsliga ansvaret för lagbygget.

Ryktena om att vi kommer få se ett svenskt lag i KHL har funnits länge. Det har spekulerats i att såväl AIK som Malmö sett över möjligheten att gå med i ligan, men svenska ishockeyförbundet har bestämt sagt nej.

De senaste månaderna har ryktena vuxit sig starkare, och även om förbundet varit tydliga med att man inte vill se ett svenskt lag i ligan, kommer nu uppgifter om att det trots allt kan bli verklighet. Det är Skånesport som skriver att ett nystartat lag, med bas i Malmö, kan komma med i ligan redan till nästa säsong.
– Det är bara en tidsfråga innan Sverige får ett KHL-lag. Nu har vi hittat ett jättespännande koncept med väldigt många som är villiga att satsa. Det här kommer att bli av, säger Anders Svensson som har det sportsliga ansvaret för lagbygget.

Processen ska redan nu vara igång, men svenska ishockeyförbundet ska återigen ställa sig negativa till det hela.
–  Signalerna från hockeyförbundet har inte varit positiva direkt, de vill väl att all svensk elithockey ska stanna i deras egen liga. Men de borde se det som att vi gör dem en tjänst. Ett KHL-lag skulle säkert behålla fler av landets bästa spelare istället för att de söker sig utomlands.
–  Vi är inne i ett känsligt läge, men samtidigt har processen startat i och med att vi skickat in alla papper med avsiktsförklaringar om samarbete till olika berörda förbund, menar Svensson.

Anders Svensson berättar att man kommer kretsa lagbygget kring att plocka in spelare från AHL, men att även SHL-spelare redan nu kontaktats.
– En hel del spelare kommer att hämtas därifrån (AHL), men vi har även tittat och tagit kontakt med en del spelare i SHL. Lagbygget sker ”bakifrån” där vi kommer att börja med två-tre riktigt bra målvakter.

Om laget står redo att hoppa in i ligan redan i höst, eller om man tvingas vänta en säsong, är oklart. Anders Svensson tror att säsongen 2017/2018 egentligen vore ett bättre läge att gå med, men att ryssarna hoppas ha allt klart tidigare än så.
– Om allt går som planerat kan laget stå redo redan när ligan drar igång i höst. Det är åtminstone vad ryssarna är inställda på. De är till och med villiga att sambarbeta och underlätta för oss för att få in det här laget i KHL så snabbt som möjligt.

Malmö Redhawks ska inte vara inblandade i KHL-projektet på något sätt.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL