Rob Scuderi.
Nyheter

Los Angeles följer i Chicagos fotspår – hämtar hem gammal hjälte

ANNONS

Under gårdagen var det Chicago som valde att trejda till sig en av sina gamla Stanley Cup-hjältar när man bytte till sig forwardsstjärnan Andrew Ladd från Winnipeg. I dag svarade en  av de andra stora utmanarna i den västra konferensen med samma mynt. I en bytesaffär med just Blackhawks har nämligen Los Angeles knutit till sig backveteranen Rob Scuderi.

37-åringen var en viktig defensiv kugge när Kings plockade hem Stanley Cup 2012 och har sedan tidigare också ytterligare en inristning i den åtråvärda trofén från när han vann med Pittsburgh 2009. Scuderi inledde årets säsong med just Penguins innan han blev trejdad till Chicago i utbyte för Trevor Daley i december. I Blackhawks blev det dock ingen större succé för veteranen, som nyligen degraderas till Chicagos farmarlag Rockford i AHL.

I Chicago svänger det vilt på backsidan. Efter att man trejdat offensivt begåvade Daley för den mer defensivt enkelspåriga Scuderi väljer man nu att byta riktning igen. I utbyte för amerikanen får man nämligen en annan veteran, Christian Ehrhoff, som precis som den Daley man nyss gjort sig av med har sina styrkor framåt. Precis som Scuderi har även Ehrhoff fått uppleva AHL-spel på slutet, efter att han dessförinnan skjutit elva poäng på 40 matcher för Kings i år.

Den tyske veteranens ankomst till de regerande Stanley Cup-mästarna innebär en ökad konkurrens för Erik Gustafsson och Viktor Svedberg, som just hade lyckats ta sig förbi Scuderi i Blackhawks hierarki.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM