Anders Nilsson.
St. Louis

Uppgifter: Anders Nilsson byter upp sig – trejdad från Edmonton

ANNONS

Han har inte vunnit en NHL-match på över två månader, men ser nu ut att få chansen att få fart på karriären genom ett miljöombyte. Enligt kanadensiska uppgifter ska nämligen Anders Nilsson ha blivit bortbytt från Edmonton till St. Louis.

Han inledde NHL-säsongen strålande och såg ut att vara på väg att etablera sig i världens bästa liga. Sedan dess har det dock gått spikrakt utför för Anders Nilsson, som nyligen degraderades från Edmonton till AHL för en kortare period. Nu ser han dock ut att få en chans att få fart på NHL-karriären genom ett miljöombyte, då han enligt uppgifter från TSN:s pålitliga guru Bob McKenzie blivit bortbytt till St. Louis.

Blues ska ha gett upp ett draftval i fjärde eller femte rundan för 25-åringen, som därmed byter upp sig från ett av ligans sämsta till ett av ligans bästa lag. I St. Louis kommer han nu ersätta långtidsskadade Brian Elliott som backup till Jake Allen. Elliott väntas bli borta under minst en månads tid framöver.

Nilsson kom till Edmonton i somras efter en succéartad säsong i KHL förra året. Han byggde också vidare på det fina fjolåret och stal förstaspaden från Cam Talbot i Oilers under säsongsinledningen, men har nu inte vunnit en match i NHL på över två månader. Totalt har svensken en räddningsprocent på 90,1 och snittar 3,14 insläppta mål per match på 26 framträdanden den här säsongen.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 april
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Lausanne - Zürich National League
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games