• Publicerat 29 februari, 2016
  • Skrivet av Oliver Åbonde
  • 0 Kommentarer
Chad Billins. Foto: Bildbyrån/Ola Westerberg

Som hockeysverige.se skrev om tidigare i dag riskerade LHC-backen Chad Billins att stängas av i seriens slutspurt, där han jagar segern i backarnas poängliga. Nu har domen kommit – och det blir en avstängning.

Disciplinnämnden har stängt av amerikanen i två matcher, och utdelat böter på 10 000 kronor motsvarande ytterligare en, för den slewfoot han anses ha utdelat på Brynäs Daniel Mannberg i gårdagens möte. Billins menar i ett yttrande att händelsen är olycklig och omedveten, men nämnden köper det inte och motiverar beslutet som följer:

”Genom filmsekvensen är det klarlagt att Chad Billins gjort sig skyldig till en slewfooting på det sätt som påstås i anmälan. Denna typ av förseelser medför skaderisk och leder regelmässigt till avstängning. Sammantaget bestämmer nämnden avstängningens längd till tre matcher.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *