Saga Thynell Nissas.Foto: Ronnie Rönnkvist

Det spelades fem match i kvalet till Riksserien under helgen. Ett kval som innehåller lagen SDE Hockey och Sundsvall från Riksserien samt Färjestad, Haninge, Göteborg och Björklöven från division 1. Redan efter första matcherna är det tidigare Riksserielagen som ligger etta och tvåa.

Så här gick det i helgens matcher:

Lördag:
Björklöven – Göteborg 2-3
Kallison Funk svarade för två av Göteborgs mål. Amerikanskan, Funk, gjorde elva mål och totalt 14 poäng på tolv matcher för Göteborg i division 1 under säsongen och visade att kommer att bli viktig för västkustlaget under kvalserien.

Haninge – SDE Hockey 1-3
Även om siffrorna 1-3 inte känns speciellt överlägsna så vittnar skottstatistiken 11-51 om något helt annat. Utan tidigare Sundsvallsmålvakten Ida Winklers storspel hade siffrorna varit större för bortalaget. Hanna Blomqvist svarade för två av SDE:s mål.

Sundsvall – Färjestad 2-3
Sundsvall med nyförvärvet från Leksand, Saga Thynell Nissas, som backpartner till landslagsstjärnan Annie Svedin räckte inte. Färjestad vann den tuffa bortamatchen efter förlängning. Färjestads Julia Pettersson avgjorde 3.09 in i förlängningen. Målet var för övrigt hennes andra för kvällen. Noterbart är att Sundsvall saknade Erica Udén Johansson.

Söndag:
Sundsvall – Göteborg 5-1
Med Erica Udén Johansson tillbaka i laget var det inget snack längre. Sundsvall körde över Göteborg målmässigt. Udén Johansson svarade för ett mål, men Sundsvalls stora seger dam var Beatrice Johansson som svarade för tre mål.

Björklöven – Färjestad 1-0
Karin Markeby och Hanna Olsson blev hemmalagets hjältar då Umeå-laget besegrade Karlstadslaget med 1-0. Olsson genom att hålla nollan och Markeby genom att göra matchens enda mål framspelad av Ida Sannsell.

Tabellen:
1. Sundsvall +3   4
2. SDE Hockey +2   3
3. Björklöven 0   3
4. Göteborg -3   0
5. Färjestad 0   2
6. Haninge -2   0

På tisdag möts Färjestad och Haninge samt Göteborg och SDE Hockey. Onsdag: Sundsvall och Björklöven.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *