Veckans Lag …
Växjö Lakers HC

Veckans Lag #18

ANNONS

Kvalspelet och SM-slutspelet kryper allt närmare och ännu en händelserik SHL-vecka kan nu läggas till historieböckerna. Precis som brukligt lyfter hockeysverige.se fram de främsta spelarna och största händelserna i Veckans Lag.

Joel Lassinantti, Luleå (2)
Den evigt coole norrbottningen bara fortsätter växa i helt rätt läge. När matcherna gäller som mest kliver han upp som störst, vilket han visade veckan som gick. Två ynka mål var allt Luleå-keepern släppte förbi sig när han ledde sitt lag till tre raka segrar den här veckan. En nolla mot Örebro följdes upp av två svettiga insatser mot Karlskrona och Djurgården och totalt hade 23-åringen en räddningsprocent på 97,6 på sina tre framträdanden.

Jonathan Sigalet, Luleå
Vilken målvakt klarar sig utan en stark defensiv framför sig? Inte många. En viktig anledning till att Luleå endast släppte in två mål veckan som gick var det kollektiva försvarsspelet, där Sigillet var den store generalen. Kanadensaren rensade på ett fantastiskt sätt framför den egna kassen och lyckades dessutom peta in tre poäng framåt.

Nils Andersson, Malmö (2)
Malmös spelskickliga och pratglada toppback är en av de främsta anledningarna till skåningarnas fina form efter landslagsuppehållet. Han har en fyra matcher lång poängsvit, efter att han bidragit offensivt i samtliga den gångna veckans tre matcher. Ett mål och två assist blev 24-åringens facit under en vecka som bjöd på två vinster och en förlust.

Christopher Liljewall, Rögle
Två trepoängsmatcher under samma vecka. Ja, en av Rögles mest erfarna forwards har lagt i en högre växel när hans skadedrabbade lag behövt honom som mest. Stod för ett mål och två assist i den märkliga 7-6-segern mot Linköping och upprepade sedan den bedriften när han låg bakom samtliga av sitt lags mål i upphämtningen borta mot Växjö.

Mattias Ritola, Skellefteå
Serieledarnas puckartist börjar mullra igång allt mer och har legat bakom mycket av det Skellefteå skapat offensivt den gångna veckan. Noterades för poäng i samtliga lagets tre matcher och har nu en fem matcher lång pågående poängsvit. Totalt blev det ett mål och fyra assist på de tre framträdandena han gjorde veckan som var.

John Norman, Skellefteå (2)
Har fått ett jättelyft den här säsongen och berättade för hockeysverige.se i helgen om hur miljön i Skellefteå hjälpt honom till det. Visar heller inte några som helst tecken på att tappa farten, snarare tvärtom. Slog personligt rekord för mest antal poäng i en och samma match när han sköt ett mål och tre assist borta mot Modo och samlade totalt på sig fantastiska sju poäng på sina tre matcher den gångna veckan.

Veckans

…brandtal: Jag vet inte om man kan påstå att Tommy Samuelsson är den mest inspirerande ledaren och någon framtid som talare har han säkerligen inte. Han ska dock ha plus för att han gjorde ett försök att väcka sitt lag vid 3-0-underläge mot HV efter två perioder.De tror att de sitter säkert där inne, men tji fick dem” avslutade han det inte allt för karismatiska talet. Men som sagt, pluspoäng för försöket.

…när hände det senast? I onsdagens märkliga drabbning mellan Linköping och Rögle drog Nichlas Hardt och Daniel Rahimi på sig varsitt matchstraff inom loppet av 34 sekunder. Det resulterade i fem mot tre-spel för Rögle i inte mindre än 4.26 utan att hemmalaget fick in någon spelare på banan. Frågan är när detta hände senast? Klart är att det är högst ovanligt och jag har inget minne av att det har hänt någon gång de senaste åren. I slutändan resulterade situationen i två Rögle-mål, men i ärlighetens namn borde det nog också varit något till.

…uppvaknande: Det var ett alldeles fruktansvärt blekt Färjestad i bortamötet mot HV71 i torsdags. Såväl lagkaptenen Magnus Nygren som tränaren Tommy Samuelsson sågade sitt lag öppet, vilket uppenbarligen gav resultat. I matchen efter bröt nämligen värmlänningarna Skellefteås segersvit efter att man ställt till stora problem för serieledarna med en hård press över hela banan. Så var har vi nu Karlstad-laget inför slutspelet egentligen och vad är de kapabla till? Ja, det är en fråga som de nog inte ens själva kan svara på.

…chock: Han är känd för att göra sig bäst en bit bort från pucken. Därför kom det som en stor chock när Ole-Kristian Tollefsen helt plötsligt trodde att han var Erik Karlsson i Färjestads möte med Skellefteå. En snabb kroppsfint så att en motståndare missade sin tackling och körde in sargen följdes upp av en drömmacka från egen zon, som friställde Martin Röymark till värmlänningarnas 2-2-kvittering. ”Snygga höfter, va?” skrattade norrmannen – själv snudd på förvånad – efter att han sett sin otroliga aktion i TV-intervjun efter segern.

…coach: När Modo tappade 2-0 till 2-2 på en dryg minut begärde en upprörd Andreas Johansson timeout. Ö-vikslagets spelare fick då veta att de levde – sedan gick dem direkt ut och återskaffade tvåmålsledningen med två mål på 18 sekunder. Snacka om en effektfull coaching och veta vilka knappar man ska trycka på för att väcka sina spelare. Kudos till Andreas!

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 26 mars
17:30 Helsingfors IFK - Pelicans Liiga
17:30 TPS Åbo - Tappara Liiga
17:30 Jukurit - Kärpät Liiga
19:00 Djurgården - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - Skellefteå SHL
19:00 Leksand - Frölunda SHL
19:30 Oskarshamn - HV71 SHL
00:00 Washington Capitals - Detroit Red Wings NHL
00:00 New York Rangers - Philadelphia Flyers NHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes NHL
00:00 Florida Panthers - Boston Bruins NHL
00:30 Toronto Maple Leafs - New Jersey Devils NHL
onsdag 27 mars
01:00 Nashville Predators - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Winnipeg Jets - Edmonton Oilers NHL
01:30 Chicago Blackhawks - Calgary Flames NHL
02:00 Colorado Avalanche - Montreal Canadiens NHL
03:00 Arizona Coyotes - Columbus Blue Jackets NHL
03:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
03:30 San Jose Sharks - Dallas Stars NHL
17:30 KalPa - Ilves Liiga
19:00 Mora - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Luleå - Växjö SHL
19:00 Rögle - Färjestad SHL
00:00 Buffalo Sabres - Ottawa Senators NHL
00:30 Tampa Bay Lightning - Boston Bruins NHL
torsdag 28 mars
17:30 Tappara - TPS Åbo Liiga
19:00 Linköping - Skellefteå SHL
19:00 Leksand - Frölunda SHL
00:00 Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets NHL
00:00 Florida Panthers - New York Islanders NHL
00:00 Toronto Maple Leafs - Washington Capitals NHL
00:00 Ottawa Senators - Chicago Blackhawks NHL
00:00 Montreal Canadiens - Philadelphia Flyers NHL
00:30 Carolina Hurricanes - Detroit Red Wings NHL
fredag 29 mars
01:00 Minnesota Wild - San Jose Sharks NHL
01:00 St Louis Blues - Calgary Flames NHL
01:00 Winnipeg Jets - Vegas Golden Knights NHL
02:00 Colorado Avalanche - New York Rangers NHL
02:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
03:00 Seattle Kraken - Anaheim Ducks NHL
03:00 Vancouver Canucks - Dallas Stars NHL
03:00 Arizona Coyotes - Nashville Predators NHL
00:00 Buffalo Sabres - New Jersey Devils NHL
lördag 30 mars
15:15 Frölunda - Leksand SHL
17:30 Florida Panthers - Detroit Red Wings NHL
20:30 Minnesota Wild - Vegas Golden Knights NHL
21:00 Edmonton Oilers - Anaheim Ducks NHL
23:00 Colorado Avalanche - Nashville Predators NHL
23:00 Arizona Coyotes - New York Rangers NHL
00:00 Montreal Canadiens - Carolina Hurricanes NHL
00:00 Washington Capitals - Boston Bruins NHL
00:00 Tampa Bay Lightning - New York Islanders NHL
00:00 Buffalo Sabres - Toronto Maple Leafs NHL
00:00 Winnipeg Jets - Ottawa Senators NHL
00:00 Philadelphia Flyers - Chicago Blackhawks NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Pittsburgh Penguins NHL
söndag 31 mars
01:00 St Louis Blues - San Jose Sharks NHL
05:00 Seattle Kraken - Dallas Stars NHL
05:00 Calgary Flames - Los Angeles Kings NHL
21:30 Vancouver Canucks - Anaheim Ducks NHL