• Publicerat 1 mars, 2016
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Filip Forsberg.Foto: All Over Press

Filip Forsbergs målform ger inte bara resultat på isen. Under tisdagen prisades den formstarke svensken av NHL för andra dagen i rad. Efter att ha utsetts till veckans första stjärna i ligan i går fick han i dag pris som februari månads tredje stjärna.

Utmärkelsen kommer efter en månad där 21-åringen sköt tolv mål på 13 matcher, varav två hattrick på tre matcher under förra veckan. Totalt är Forsberg uppe i 26 mål den här säsongen, lika många som han gjorde under hela fjolårssäsongen.

Februaris första stjärna går till Anaheim Ducks center Ryan Getzlaf, som efter en svag inledning på säsongen har varit riktigt het den senaste tiden. 30-åringen har poäng i elva raka matcher och stod totalt för 20 poäng (6+14) på 14 matcher förra månaden. På 57 matcher har det blivit nio mål och 51 poäng på 57 matcher.

Andra stjärnan var Washington Capitals målmaskin Aleksandr Ovetjkin som toppar NHL:s målliga med sina 40 mål på 59 matcher. 30-åringen sköt i likhet med Forsberg tolv mål på 13 matcher i februari.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *