• Publicerat 1 mars, 2016
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån/Peter Skaugvold

Kraftigt utspelade under delar av matchen. Ändå lyckades Frölunda lämna Luleå med två poäng. Ryan Laschs uppvisning i förlängningen gav Henrik Tömmernes öppet mål i den målsnåla 1-0-segern.
– Det var lite av ett rån, säger Tömmernes till C More.

Att det inte var några mål i Luleå efter 60 minuters spel i kvällens match var anmärkningsvärt. För målchanser saknades inte när hemmalaget drabbade samman med Frölunda i Coop Norrbotten Arena.

Luleå skapade en hel del chanser i framför allt andra perioden, men Frölundas målvakt Lars Johansson var omutbar och stoppade allt som norrbottningarna hade att erbjuda i anfallsväg. Inte undra på att Luleås tränare Joakim Fagervall var frustrerad efter att hans manskap förlorat med 0-1 efter förlängning.
– En tuff förlust för jag tycker att vi äger hela matchen. Det är självklart tufft att inte trycka in den under de första 61 minuterna, säger Fagervall till C More.
– Vi har tre frilägen och överlägset flest skott i slottet. Men det handlar inte om det, det handlar om hur många du sätter dit. Det är lite överflödets förbannelse och vi trycker inte dit den.

Henrik Tömmernes blev matchvinnare med säsongens tionde mål, men det var Ryan Laschs läckra förarbete som var behållningen.
– Jag ser Ryan och han brukar inte vilja skjuta själv. Det var bara att göra sig fri på bortre stolpen. Det är bara att tacka och ta emot och lägga in den på bortre, säger Tömmernes som är tacksam över tvåpoängaren.
– Det är lite av ett rån. Vi förtjänar inte segern. Lasse är bra där bak, vi lyckas göra ett mål och lyckligtvis räcker det.

Trots tvåpoängaren gick Frölunda miste om möjligheten att komma ikapp Skellefteå tabellen. Med tre omgångar kvar står det klart att västerbottningarna tar hem seriesegern och att Frölunda blir tvåa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *