Jennifer Wakefield.Foto: Bildbyrån/Johanna Lundberg

Hon har varit Riksseriens mest produktiva spelare sedan hon återvände till Linköping mitt under säsongen. Med sinnessjuka 38 mål på 18 matcher har Jennifer Wakefield bidragit till att LHC återigen utmålas som guldfavorit.
– Mina lagkamrater känns som min familj, säger den kanadensiska landslagsforwarden till hockeysverige.se.

Jennifer Wakefield inledde årets säsong i Borås herrlag som numera spelar i division 2. Men efter landslagsuppehållet i november meddelade Wakefield att hon återvänder till Linköpings damlag som hon vann SM-guld med förra säsongen. Sedan dess har hon spelat 18 matcher, gjort 38 mål och totalt 55 poäng.

Nu väntar kvartsfinalspel mot HV 71 som inleds ikväll.
– Det är verkligen riktigt kul att vara tillbaka i Linköping. Jag hade en bra fjolårssäsong här och det känns bra att få spela tillsammans med mina lagkamrater, vilka känns som min familj. Det är också en del nya spelare som har kommit till laget den här säsongen och som är väldigt duktiga. Alla har varit väldigt välkomnande då jag kom tillbaka, säger Jennifer Wakefield till hockeysverige.se när vi får en pratstund med den kanadensiska stjärnan inför slutspelsstarten.

Att 26-åringen från Scarborough trivs i Linköping råder det inga tvivel om.
– Jag uppskattar verkligen tiden jag haft och har här i Linköping. Det är en väldigt välkomnande stad samtidigt som staden är både fin och ren. Linköping är en bra stad att spela hockey i och jag trivs här.


Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

Jennifer Wakefield kom till Sverige redan säsongen 2013/14 i Sverige. Då var det Fredrik Glader som lockade henne till dåvarande Munksund/Skuthamn (dagens Luleå). Där var hon enbart med under slutspelet. Förra säsongen inledde Wakefield i herrarnas division 3 med spel i IK Guts. Där svarade hon för fem mål och totalt 13 poäng på 15 matcher innan hon slutförde säsongen i LHC.
– Anledningen till att jag valt att spela i Sverige är att jag har spelat fyra säsonger i staterna. Innan dess spelade jag runt tio säsonger i Kanada. Jag ville ha en ny utmaning.
– Några av mina kompisar jag gick med på college hade åkte iväg på en europeisk runda. Jag tyckte det verkade coolt att göra något helt annorlunda och därför ville jag också se hur jag skulle trivas med det.

Jennifer, den här säsongen har du svarat för 38 mål och 55 poäng på 18 matcher, vad är hemligheten bakom dessa siffror?
– Hemligheten är att jag spelar i ett väldigt bra lag. Vår kedja (Jennifer Wakefield, Shannon Stewart, Pernilla Winberg) spelar väldigt starkt tillsammans. Det har verkligen betytt mycket att spela med just dom två och man har verkligen hjälpt mig att få spela det spel jag vill spela.

Hur har du jobbat för att bli en så pass bra målskytt?
– Jag var skadad i somras och tränade inte mycket då. Sedan tränade jag väldigt hårt i augusti för att ta tillbaka det jag tappat då jag var skadad. Jag hade ett väldigt fokus i min träning och bestämde mig för att komma tillbaka ännu starkare. Det tror jag har spelat in en hel del.

I kvällens första kvartsfinal reser Linköping till Jönköping och Kinnarps Arena för första matchen mot HV71.
– Jag vet att HV71 är starka på hemmaplan. Jag själv har inte spelat i deras arena, men jag vet att Linköping har förlorat båda sina matcher där nere.
– Jag förväntar mig att det kommer bli en riktigt tuff match. Dom spelar väldigt fysiskt och försöker krypa under skinnet på sina motståndare. Det bästa sättet för oss att möta HV71 är att spela vårt eget spel och komma till mycket avslut precis som vi brukar göra.

Vad blir nyckeln till om Linköping ska slå ut HV 71?
 Jag tror att nycken blir att vi måste spela med fart. Vi har några riktigt snabba kedjor. Sedan tror jag målvaktsspelet kommer att bli väldigt avgörande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *