Erik Karlsson. Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

När Rikard Grönborg presenterade sina första 16 spelare till World Cup blev det inga större överraskningar – om inte annat för att truppen läckt ut i förhand. John Klingberg saknades som väntat i truppen, till förmån för Niklas Kronwall. 

Det blev den truppen som hade läckt ut till Radiosporten som presenterades när Rikard Grönborg tog ut de första 16 spelarna som ska representera Sverige i höstens World Cup. Två målvakter, sex backar och åtta forwards tar plats i Grönborgs grundtrupp.

På målvaktssidan blev det kanske en liten skräll när Jacob Markström blev den andre målvakten att tas ut, bakom givne Henrik Lundqvist. Det kanske största namnet som saknas är John Klingberg, som ligger trea i backarnas poängliga i NHL men ändå inte platsar bland Grönborgs sex första backar. I stället finns alltså Detroits Niklas Kronwall med bland de 16 första. En sjunde back ska dock tas ut i den slutliga truppen, som ska presenteras den 1 juni.

Det svenska laget laddar upp med tre träningsmatcher innan turneringen börjar. Innan man åker över till Nordamerika spelar man mot Finland den 8 september i Helsingfors och 10 september i Göteborg. I Nordamerika spelar man sedan en träningsmatch mot det europeiska laget den 14 september.

Senare under kvällen presenterar de kvarvarande lagen sina trupper, efter att Ryssland, Finland och Tjeckien offentliggjort sina tidigare under dagen.

Målvakter
Henrik Lundqvist, New York Rangers
Jacob Markström, Vancouver

Backar
Erik Karlsson, Ottawa
Oliver Ekman-Larsson, Arizona
Anton Strålman, Tampa Bay
Victor Hedman, Tampa Bay
Niklas Hjalmarsson, Chicago
Niklas Kronwall, Detroit

Forwards
Henrik Zetterberg, Detroit
Henrik Sedin, Vancouver
Daniel Sedin, Vancouver
Nicklas Bäckström, Washington
Loui Eriksson, Boston
Gabriel Landeskog, Colorado
Alexander Steen, St. Louis
Filip Forsberg, Nashville

4 thoughts on “Här är de 16 första spelarna som ska försvara de blågula färgerna i World Cup

  1. kan inte förstå hur kronwall kommer förre spelare som Klingberg, Ekholm å Lindholm. kul att markström blev uttagen

  2. Det kan bara vara i Sverige där dessa kompisuttagningar sker i varenda stor turnering. Modin 2010, Tallinder 2014 och Kronwall 2016.

  3. Strålman tycker jag känns en aning för given, där är den nisse jag möjligen skulle byta ut emot Klingberg. Kronwall behövs för sin rutin och spelstil.

    Har alltid gillat Markström sedan jag såg honom i Gävle men att han ska ta Enroth’s plats som backup tycker jag är fel. Det sänder fel signaler, som 3.e målvakt hade jag inte klagat. Om man nu tänker sig att Lundqvist går sönder, ska vi då ha Markström i målet? Hade då hellre sett Lehner.

  4. Ogge! skäms på dig.
    Klingberg , Ekholm , Lindholm dom spelare borde inte ens nämnas i samma sammanhang som Niklas Kronwall

    DU måste ha en jävligt skev bild på Hockey…………

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *