Bergeron och LundqvistFoto: All Over Press

World Cup i höst blir inte, som de tidigare upplagorna, en händelse där det inte finns någon plan för framtiden. Redan nu står det klart att man kommer ha en ny turnering 2020. Det bekräftade NHL och NHLPA på en presskonferens på onsdagskvällen.
– World Cup är här för att stanna, meddelar man.

Sedan Canada Cup dog ut och blev till World Cup har turneringen varit allt annat än regelbunden.
1996 följdes av 2004 och sedan dröjde det tolv långa år innan kommande hösts turnering går av stapeln.
Men det ska det bli ändring på.

På onsdagskvällen höll NHL och NHLPA en presskonferens i Toronto där NHL:s Bill Daly och NHLPA:s Don Fehr medverkade. Där förkunnades att World Cup kommer att bli en mer regelbunden turnering än den varit tidigare.
– World Cup är här för att stanna, meddelade man och förkunnade att det kommer att bli en turnering igen 2020, alltså fyra år efter årets turnering och man planerar att hålla den rytmen i framtiden också.

Daly meddelade även att det absolut inte är givet att Toronto står som värd för nästa turnering, utan räknar med att det kommer att det kommer bli en budgivning om värdstäder i framtiden.

Daly sade även att det funnits diskussioner om att hålla turneringen mitt under säsongen, men att det inte är ett speciellt troligt scenario.
– September ger lagen en möjlighet att ha träningsläger, det skulle inte en turnering mitt under säsongen göra, säger Daly.

One thought on “”World Cup är här för att stanna” – klart med ny turnering 2020

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *