• Publicerat 3 mars, 2016
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån/Johanna Lundberg

Långsamma, frustrerade och nollade i den första allsvenska finalen. Rappa, bestämda och produktiva i den andra. AIK stormade tillbaka in i serien mot Tingsryd och kvitterade till 1-1 i matcher efter en stark uppvisning på Hovet.
– Vi genomför 60 bra minuter, säger AIK:s Tobias Ericsson till C More.

Det var en tung start på den allsvenska finalen för AIK i Nelson Garden Arena i tisdags. Förlust med 0-3 mot ett disciplinerat och opportunistiskt Tingsryd, som straffade gästerna för deras misstag på ett kompromisslöst sätt.

I returen på Hovet under torsdagskvällen var det ombytta roller. Hemmalaget bjöd på en kraftfull replik och vann med 3-0.
–  Det är en mycket bättre känsla i dag. Redan från start gör vi det helt okej, men vi genomför 60 bra minuter, säger AIK:s Tobias Ericsson till C More
– Vi har farten och intensiteten över hela banan, alla kuggar i idag.

Jonas Almtorp styrde in första periodens enda mål med skridskon efter ett backskott från Andreas Hjelm. Det följdes upp av ett slagskott från Jonathan Andersson i den andra som betydde 2-0. I den tredje perioden fixade sedan Tobias Ericsson 3-0 med ett skott som slank igenom förbi alla spelare på vägen mot mål, inklusive målvakten Johannes Jönsson.
– Det är lite turligt, men det visar att allt kan ske om man får pucken på mål, säger Ericsson.

Tingsryds tränare Magnus Sundquist tyckte att det fanns mycket positivt att ta med sig från matchen, men saknade lite av det driv laget hade på hemmais senast.
– Matchen var ganska jämn även om de var hetare än nere i Tingsryd härom dagen. Vi borde ha varit mer desperata i anfallszon. Man får inte så många chanser mot AIK här på Hovet, säger han.

Ny match på Hovet på lördag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *