Joel MustonenFoto: Bildbyrån

På torsdagskvällen blev det tionde och sista slutspelslaget klart när Örebro vann efter straffar hemma mot Karlskrona med 3-2 och därmed såg till att Malmö är för långt bakom för att komma ikapp.
– Det är slarvigt av oss att släppa till. Jag tycker vi har bra kontroll och sen får de ett powerplay på en onödig utvisning av oss, säger matchvinnaren Daniel Viksten om faktumet att man tappade 2-0 till 2-2.

Malmö hade en minimal chans att nå slutspel efter segermatchen igår. Men när Örebro tog två poäng via 3-2-seger efter straffar mot Karlskrona på torsdagskvällen försvann det hoppet definitivt och därmed är också de tio slutspelslagen klara med två omgångar kvar.

Glädjande för Örebros del var att det PP-spel som inte klaffat något vidare på slutet, har börjat gå bra igen. Man sköt både 1-0 (Joel Mustonen) och 2-0 (Jakub Krejčík) i spelformen.
– Vi gör det mycket enklare än tidigare. Strular inte till det, utan försöker bara hitta skottlägen och styrningar framför mål. Vi försöker bara hålla det så enkelt som möjligt, det är egentligen det enda vi sagt, säger 1-0-skytten Joel Mustonen till C More.

Mindre glädjande för Örebros del var att man tappade sin 2-0-ledning i slutet av matchen. Julien Brouillette reducerade med sex minuter kvar och Jesper Olofsson kvitterade med nio sekunder kvar och ordnade fram förlängningen och straffläggningen där Daniel Viksten blev matchvinnare.
– Det är slarvigt av oss att släppa till. Jag tycker vi har bra kontroll och sen får de ett powerplay på en onödig utvisning av oss. Sen får de energi och börjar trycka ner oss. Vi backar tillbaka för mycket och börjar slarva, säger Viksten.

I Karlskronalägret var tränaren Per Hånberg så klart nöjd med upphämtningen.
– Det är skönt att se att killarna inte ger upp när poängen betyder mer för det andra laget. Oerhört skönt tycker jag, säger han.
– Men det är så med hockeyspelare. Man vill vinna till varje pris oavsett det är fia med barnen eller om det är hockey. Man vill vinna.
– Vi vill vinna hockeymatcher. Det är den bästa förberedelsen man kan få inför kvalmatcherna som kommer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *