Erik JosefssonFoto: Bildbyrån

Nu är det definitivt. Modo kommer att kvala för andra året i rad. Efter förlust med 0-2 mot Växjö på hemmaplan har det lilla, lilla hopp som Modo hade kvar försvunnit. Men tränaren Andreas Johansson räknar kallt med att vinna kvalet.
– Är vi inte kvar i SHL nästa säsong får du 10 000 kronor av mig, säger Johansson till C More-kommentatorn Lars Lindberg.

Det har sedan en längre tid tillbaka varit i det närmaste givet att Modo hänger med Karlskrona till kvalspel. Men det var inte förrän ikväll det blev definitivt.
När laget föll med 0-2 hemma mot Växjö försvann det minimala hopp som fanns kvar inför avslutningen av ligan.

Matchens första mål föll med mindre än sex minuter kvar när Erik Josefsson spräckte Adam Reideborns nolla. Bara två minuter senare gjorde Alexander Johansson 2-0 med ett solomål som avslutades med en backhand högt på klubbsidan.

Efter matchen var Modotränaren Andreas Johansson så där irriterad som han kan vara ibland, när han fick frågan om hur det kommer bli att kvala.
– För det första kommer ni göra allt ni kan för att lägga pressen på oss, för ni gillar ju det där med dramatik och att man kan åka upp och ner och så vidare, säger han till C More innan han går över till att bli tvärsäker på att man kommer att klara av kvalet.

– Är vi inte kvar i SHL nästa säsong får du 10 000 kronor av mig, säger han till kommentatorn Lars Lindberg.

För Växjös del var viktig för lagets jakt på en kvartsfinalplats. Laget avancerade från sjunde till femte plats i och med segern. Man passerade både Färjestad (som spelar sin match i omgång 50 imorgon mot Brynäs) och Djurgården (som förlorade mot Skellefteå).
– Otroligt lättad över tre poäng. Det var nog ett otroligt sömnpiller från båda lagen, säger segerskytten Erik Josefsson.

I Växjös mål höll Stefan Steen sin första nolla för säsongen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *