Foto: Luleå HF

Det spelades en kvartsfinal i Riksserien under torsdagskvällen. Seriesegrarna Luleå var på besök i Gavlerinken för match mot Brynäs. Den matchen tog Luleå hem med 3-2.

Det såg ut att bli en lätt match för Luleå som ledde efter två perioder med 3-0. Målskyttar för Luleå: Melinda Olsson 2 och Noora Tulus 1. Drygt sju minuter in i tredje perioden gör Anna Borgqvist 3-1 och bara tre minuter senare, då Emma Eliasson sitter på utvisningsbänken 2+10 minuter för checking from behind, sätter Angelica Östlund 3-2 bakom Maria Omberg i bortalagets mål.

Närmare än så kom aldrig Brynäs och Luleå går in med en 1-0 ledning till helgens avgörande matcher.

Det spelades även en match i kvalet till Riksserien. Haninge tog emot Göteborg hemma i Torvalla Ishall. Göteborg krossade Haningetjejerna och vann med hela 8-1. Kallison Funk svarade för fyra av målen, Emma Johansson två, Josefine Söderberg och Margot Möllersten ett var. Haninges mål gjordes av Sofie Goldmann.

Resultatet innebär att Göteborg går upp på andraplatsen i tabellen, men ed två matcher mer spelade än trean SDE Hockey.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *