• Publicerat 3 mars, 2016
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån/Stefan Persson

Det första baklängesmålet kom med två sekunder kvar av den första perioden. Det andra 49 sekunder efter pausen. Trots det klarade Luleå av att ta två poäng i bortamötet med HV71. Tack var en stark vändning blev det seger med 4-3 efter att Jacob Micflikier blivit övertidshjälte.

Simon Önerud sköt HV:s två första mål i matchen. Mål som han prickade in bakom 17-årige Filip Gustavsson, som kastades in i hetluften när Joel Lassinantti tvingades lämna sent återbud. Toni Rajala reducerade, snyggt framspelad av Jacob Lagacé och Jonathan Granström kvitterade i powerplay halvvägs in i tredje perioden.

När Martin Thörnberg kort därpå satte 3-2 i powerplay för HV tycktes det bli hemmalaget som skulle avgå med segern, men finländaren Ilari Melart ville annorlunda och tvingade fram en förlängning med sin kvittering, 2.50 före slutet.

Micflikier skickade in segerpucken bakom Fredrik Pettersson Wentzel efter 1.20, ett mål som innebär att Luleå har greppet om tredjeplatsen i tabellen, en poäng före Linköping, med två omgångar kvar att spela.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *