Lisa Johansson.
SDHL 1

AIK och Linköping utjämnade efter rysare – Luleå och Djurgården till semifinal

ANNONS

Idel hemmasegrar blev resultaten i dagens kvartsfinaler i Riksserien. Det innebär att Luleå och Djurgården är klara för semifinaler, samtidigt som AIK och Linköping tog sina respektive matchserier till en tredje och avgörande match. 

Det blev i slutändan inget snack om saken när Djurgården avfärdade Leksand för andra matchen i rad, och avancerade till semifinal. Efter att relativt enkelt ha vunnit med 4-1 i den första matchen tog man i dag en 5-1-seger på hemmaplan – men det tog ett tag innan man drog ifrån. Matchen stod länge och vägde vid 2-1, innan man i matchens sista tio minuter gjorde tre snabba mål. Hanna Olsson gjorde två av Djurgårdens mål, medan Silje Holös, Josefine Jakobsen och Tina Enström gjorde varsitt. Hanna Lindqvist blev Leksands sista målskytt för säsongen.

En relativt enkel 5-1-seger blev det också för Luleå mot Brynäs, och precis som Djurgården gick man vidare till semifinal. Det var Brynäs som hade ledningen efter den första perioden efter ett mål från Maja Wessling, men därefter var det bara Luleå. Michelle Karvinen, Noora Tulus och Melinda Olsson såg till att det stod 3-1 efter den andra perioden, innan Henriette Sletbak och återigen Tulus fastställde slutresultatet.

Desto jämnare var det när AIK tog emot Modo, där stockholmarna behövde en seger för att hålla liv i kvartsfinalserien. Och en seger var precis vad man tog, men det satt hårt inne. Trots rejäl dominans i skottprotokollet dröjde det till den sista perioden innan ett mål föll – men då slog å andra sidan Lisa Johansson till med två mål på en minut för AIK. Malin Axelssons reducering kom för sent, med bara tre minuter kvar att spela.

Det var jämnt även i Linköping, och även där behövde hemmalaget en seger mot HV71 för att ta kvartsfinalen till en tredje och avgörande match. Vann gjorde man också, men det avgörande 3-2-målet kom först med tio minuter kvar att spela av matchen. Linköpings mål gjordes av Jackie Raines, Denise Altmann och Anna Rydberg. För HV71 var det Fanny Rask och Kyla Sanders som satte varsitt.

De två återstående serierna spelar sina avgörande matcher redan i morgon. Linköping tar emot HV71 i Stångebrohallen, och AIK tar emot Modo på Ulriksdals IP. Båda matcherna spelas klockan 15.30.

***

Det har även spelats matcher i kvalet till Riksserien under dagen. Sundsvall tog en övertygande 12-0-seger på bortaplan mot Haninge, samtidigt som Göteborg slog Färjestad med 4-1 och SDE slog Björklöven med samma siffror. Det innebär att Sundsvall fortsatt toppar tabellen, med tio poäng, med Göteborg och SDE på nio poäng bakom. SDE har dock spelat två matcher färre än Haninge, och en färre än Sundsvall.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL