Djurgården missade chansen att ha möjligheten till kvartsfinal i egna händer. Foto: Bildbyrån/Peter Skaugvold

När Växjö föll mot Frölunda öppnade det upp möjligheten för Djurgården att kliva upp på en sjätteplats i tabellen, som innebär en direktplats till kvartsfinalen. Men den chansen klarade man inte av att utnyttja. 

Stockholmarna föll med klara 4-1 mot Luleå, och ligger därmed fortfarande en poäng bakom Växjö ovanför kvartsfinalstrecket. Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi tyckte att man inte riktigt lyckades pressa Luleå i slutperioden när man jagade mål, och tyckte att anledningen till att man förlorade var rätt enkel
– Det är väl framför allt att vi släpper in mål och inte lyckas i power play. Jag tycker vi gör två ganska bra perioder första och andra mot Luleå på bortaplan, som ändå är ett bra lag. Sista tycker jag inte vi kommer upp riktigt ordentligt som vi skulle vilja, säger han till C More.

Djurgården avslutar grundserien hemma mot Färjestad på tisdag. Både Djurgården och Växjö ligger dessutom på samma målskillnad inför avslutningen, vilket öppnar för en rysare. Men det är ändå Växjö som sitter i förarsätet.
– Det är en ny match, vi får förbättra oss och göra det bästa av det hela, säger Säcken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *