Joel Mustonen.Foto: Bildbyrån/Johan Bernström

Örebro tog en överraskande seger mot sedan länge klara seriesegraren. 2-1 skrevs slutresultatet till, efter att den förre Skellefteåspelaren Joel Mustonen avgjort med knappt halva den sista perioden kvar. Det var femte raka matchen han gjorde mål mot sin förra klubb, vilket han också visade på med en gest efter sitt avgörande.

Segern innebär att Örebro i allra högsta grad är med i kampen om hemmafördel i åttondelsfinalerna. Man ligger på nionde plats och behöver passera Brynäs för att få två hemmamatcher, men man har nio mål sämre målskillnad. I den sista omgången möter man Modo samtidigt som Brynäs tar emot Frölunda, och matchhjälten hoppas givetvis på att man kan gå upp på den viktiga åttondeplatsen.

Innan Joel Mustonen avgjorde matchen hade Libor Hudáček gett Örebro ledningen i den första perioden, innan Janne Pesonen kvitterat på straff i mittakten – hans andra mål på fyra matcher efter comebacken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *