• Publicerat 7 mars, 2016
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 1 Kommentar

Med Carl Hagelin på skadelistan valde Pittsburgh Penguins oväntat att kalla upp slagskämpen Tom Sestito från AHL inför mötet med New Jersey Devils. Det tog inte lång tid för 28-åringen att hamna i centrum i sin NHL-återkomst.
– Jag trodde aldrig att jag skulle hamna i ett kuddkrig i NHL, skriver han på Twitter efter ”uppgörelsen” med Devils forward Jordin Tootoo.

Renodlade slagskämpar börjar bli färre och färre i den nordamerikanska proffshockeyn som är anknuten till NHL. Men det finns ett fåtal spelare kvar som livnär sig på det man gör med knytnävarna snarare än med klubba och puck. En av dessa är Tom Sestito.

Den storvuxne forwarden kallades upp från Pittsburgh Penguins farmarlag Wilkes-Barre/Scranton Penguins inför gårdagens möte med New Jersey Devils för att ersätta skadade Carl Hagelin i laguppställningen. I sin första NHL-match för säsongen höll han på att hamna i slagsmål med Devils buse Jordin Tootoo, men fajten blev rakt igenom misslyckad för Sestitos del då han höll på att få pucken efter en vunnen tekning och därför tappade koncentrationen.

Sestito tyckte trots detta att han kunde håna Tootoo på Twitter efter matchen. Detta genom att lägga ut en tweet med orden: ”Jag trodde aldrig att jag skulle hamna i ett kuddkrig i NHL”:

Matchen då? Den vann Pittsburgh med 6-1 efter att Jevgenij Malkin svarat för två av gästernas mål i Prudential Center. New Jersey är därmed hela sju poäng efter Penguins i kampen om den sista wild card-platsen inför Stanley Cup-slutspelet. Att man har målvakten Cory Schneider knäskadad och borta i ytterligare minst två veckor gör inte lagets odds att ta sig till slutspel bättre.

Carl Hagelin var inte den enda svensken som saknades på isen i natt. Jacob Josefson kom inte till spel för Devils på grund av en överkroppsskada.

New Jersey – Pittsburgh 1-6 (0-2, 1-2, 0-2)
New Jersey: Kyle Palmieri (25).
Pittsburgh: Jevgenij Malkin 2 (27), Matt Cullen (10), Nick Bonino (4), Bryan Rust (3), Scott Wilson (5).

One thought on “VIDEO: Inte beredd på fajten – svarar med hån på Twitter: ”Trodde aldrig jag skulle hamna i kuddkrig”

  1. ”Men det finns ett fåtal spelare kvar som livnär sig på det man gör med knytnävarna snarare än med klubba och puck.” Rent skitsnack.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *