TREA GENOM TIDERNA. Jaromír Jágr passerade Gordie Howe i alla tiders poängliga i mötet med Boston Bruins.
Nyheter

Nu är Jágr större än Gordie Howe: ”Det är bara ni i media som bryr er”

ANNONS

Jaromír Jágrs succésaga fortsätter. I natt passerade legendaren Gordie Howe och gick upp på tredje plats i alla tiders poängliga när Florida Panthers föll med 4-5 mot Boston Bruins efter förlängning. Själv viftar tjecken bort den nya milstolpen.
– Det är bara ni i media som bryr, säger Jágr till nhl.com efter att ha svarat för karriärens 1851 poäng mot Bruins.

I den takt som Jaromír Jágr fortfarande producerar poäng vid 44 års ålder var det givetvis bara en fråga om tid. I natt var så just den tiden kommen för den tjeckiske veteranen att nå nästa stora milstolpe i sin NHL-karriär då han svarade för sin 1 851:a poäng och passerade Gordie Howe i alla tiders poängliga.

Med en assist på Aleksander Barkovs 1-3-reducering i den första perioden av hemmamötet med Boston Bruins steg Jágr upp på pallplats i poängligan. Nu har han bara Wayne Gretzky (2 857 poäng) och Mark Messier (1 887) framför sig i poängligan.

Men något firande med pompa och ståt var det inte tal om i BB&T Center för Jágrs del. När han intervjuades efter övertidsförlusten mot Boston Bruins viftade han bort sin bedrift.
– Det är bara ni i media som bryr er. Det ligger bakom mig nu. Låt oss fokusera på att vinna matcher, var hans budskap till nhl.com.

Spelare och coacher runt Jágr var desto mer imponerade av hans siffror. Och enligt coachen Gerard Gallant har det inte varit en distraktion för laget.
– Som coacher har vi vetat att det skulle ske. Det stör ingen och det påverkar ingen. Han är en fantastisk spelare, han gör poäng varje kväll. Jag tror inte att det skulle vara en distraktion, säger Gallant.

Trots underläge med 1-4 efter första perioden lyckades Florida Panthers få med sig en poäng från mötet med Bruins. Laget gick nämligen ikapp till 4-4 innan nyförvärvet Lee Stempniak blev matchvinnare med sitt första mål för Boston sedan han trejdades från New Jersey Devils i samband med trade deadline.

Florida – Boston 4-5 (1-4, 2-0, 1-0, 0-1)
Florida: Jiri Hudler 2 (12), Aleksander Barkov (20), Jussi Jokinen (12).
Boston: Patrice Bergeron 2 (28), David Pastrnak (9), Brett Connolly (9), Lee Stempniak (17).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games