Denise Altmann.Foto: Bildbyrån/Andreas Fröberg

I dag har de första semifinalerna i Riksserien spelats och det är Luleå och Linköping som är i förarsätet inför helgens avgörande.

På Stora Mossen i västra Stockholm tog Djurgården emot regerande svenska mästarna Linköping. Hemmalaget tog ledningen 3.47 in i tredje perioden genom klubbens senaste offensiva stjärna, Josefine Jakobsen, framspelad av Alexandra Palm.

14.39 in kvitterar sedan Jennifer Wakefield framspelad av Emilia Ramboldt och Emma Holmbom. Målet från Wakefield tog matchen till förlängning och 5.22 in i den avgör Linköpings Denise Altmann framspelad av Jackie Raines. Bortalaget vann dessutom skotten med 20-32.

LULEÅ HÖLL FÖR FAVORITTRYCKET

På Ulriksdals IP hade AIK besök av Luleå. AIK tog ledningen med 1-0 i andra perioden genom Josefine Hoegh Persson framspelad av Lisa Johansson. Men genom mål av Mira Jalosuo (assist Noora Tulus) och Emelie Jönsson (assist Rebecca Stenberg) vände Luleå matchen och hade ledningen inför tredje perioden med 2-1.

Melinda Olsson med assist från Rebecca Stenberg gav Luleå ledningen med 3-1 7.43 in i tredje perioden. Med knappt tre minuter kvar av tredje perioden plockade AIK ut målvakten Minatsu Murase och då matchklockan stod på 18.16 reducerade Josefine Hoegh Persson framspelad av Lisa Johansson och Line Bialik Öien. Men med 29 sekunder kvar av perioden gör Christa Alanko 4-2 i tom kasse.

Linköping möter Djurgården i semifinalens andra match på lördag 15.30 i Stångebro Ishall. Luleå möter AIK 17.00 samma dag i Coop Norrbotten Arena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *