160310 HV71:s Filip Sandberg jublar efter 2-3 under Œttondelsfinal 1 i SM-slutspelet i ishockey mellan …rebro och HV71 den 10 mars 2016 i …rebro. Foto: Johan Bernstršm / BILDBYRN / COP 119 …

HV71 vände 0-2 till seger i Örebro: ”Det var en härlig vinst idag”

Örebro ägde första halvan av matchen mot HV71 och ledde också med 2-0 och såg där och då ut att gå mot seger i den första åttondelsfinalen lagen emellan.
Men allt det där vändes över totalt till HV71 till slut, som vann med 3-2 och kan avgöra hemma på lördag.
– Det var en härlig vinst idag, säger segerskytten Filip Sandberg.

Det var Örebro för nära på hela slanten under första och halva andra perioden när man inledde åttondelsfinalspelet hemma mot HV71 på torsdagen.
Då hade man gjort 1-0 genom Marko Anttila, som fullständigt ägde den första perioden, och 2-0 genom Joel Mustonen tidigt i andra perioden.

Men sedan vände allt över till HV71. Chris Campoli fick in reduceringen till 1-1 i mitten av perioden och i tredje perioden tog HV71 kommandot direkt när Pär Arlbrandt lade bak en puck till Simon Önerud som dunkade in 2-2-målet redan efter 38 sekunder.

Tre minuter in på perioden hade smålänningarna fullbordat vändningen genom Filip Sandberg, som snurrade friskt i Örebrozonen innan han, må hända lite turligt, fick pucken i slottet efter att ett skott från Anton Bengtsson landat mitt på klubbladet via en Örebroförsvarare.
– Bengtsson lirar mig, jag går på mål och ser att det är rätt stängd där så jag lirar tillbaka till Bengtsson och sen får jag tillbaka den på tejpen där och det är bara att skjuta, säger Filip Sandberg till C More.

– Vi började lite trögt i första. Hela vår femma var inte riktigt med där. Sen kom vi igång i andra, det var en härlig vinst idag.

I Örebrolägret var Martin Johansson kritisk till lagets insats efter 2-0-målet.
– Efter första perioden har vi 1-0 med oss och i andra är vi helt okej och får 2-0, sen tar vi ett steg tillbaka och bjuder in HV i matchen. De tackar och tar emot.

Den andra matchen, där HV71 kan avgöra på hemmaplan, spelas på lördag.