• Publicerat 10 mars, 2016
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Mathias Månsson.Foto: Bildbyrån/Erik Simander

Efter Borlänges 4-1-seger mot Västervik i går fullbordades den första omgången av kvalet till Hockeyallsvenskan med de två återstående matcherna i kväll. I Haparanda höll veteranforwarden Mathias Månsson krutet torrt när Sundsvall besegrade Asplöven.

34-åringen, som gjorde åtta mål i den allsvenska grundserien, sköt två av Sundsvalls mål i 4-2-segern medan Filip Ahl och Mathias Karlsson stod för de övriga fullträffarna. Asplövens tröstmål svarade Jesse Jyrkkiö för.

Sundsvalls målvakt Magnus Åkerlund visade prov på klass genom att stoppa 37 av 38 skott.

I Ljungby stötte de båda lagen som gått den långa vägen till kvalserien via playoff samman. Och även här var det gästerna som gick vinnande från isen. Södertälje tog hem matchen med 4-2.

Carl-Johan Svensson gav hemmalaget ledningen innan Henrik Nyberg kvitterade för SSK. I andra perioden punkterade gästerna matchen genom att skjuta tre raka mål. Petter Lindberg, Anton Holm och Robin Nilsson bokfördes för dessa. Rasmus Johansson reducerade tidigt i tredje perioden, men i övrigt gick hemmalaget bet mot duktige Alexander Sahlin i SSK-kassen. Han stoppade 35 av 37 skott.

Kvalserien fortsätter på söndag. Då tar Västervik emot Troja-Ljungby medan SSK tar sig an Sundsvall i Scaniarinken och Asplöven gästas av Borlänge.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *