• Publicerat 13 mars, 2016
  • Skrivet av Ola Winther
  • 0 Kommentarer
David Pasternak och Loui Eriksson.Foto: Icon Sportswire

Loui Eriksson fortsätter att stapla poängen på hög under sin toppsäsong i Boston och han gör det med en radarpartner han funnit fin kemi med. Tillsammans med David Pastrňák låg svensken bakom allt i segern mot New York Islanders.
– Jag lär mig mycket från en spelare med erfarenhet som Loui, säger tjecken.

Det går som tåget för Loui Eriksson i Boston den här säsongen. Efter två tyngre år med Bruins sedan trejden från Dallas 2014 har det mesta fallit på plats för göteborgaren denna vinter. Mot New York Islanders på lördagskvällen kom nästa uppvisning – då svensken tillsammans med nya radarpartnern David Pastrňák låg bakom allt offensivt i 3-1-segern.

Eriksson sköt 1-0 i powerplay i slutet av första perioden när han läckert tog emot en passning vid ena stolpen, tryckte sig in framför mål och rundade Thomas Greiss innan han satte ledningspucken. Det följde han sedan upp med att assistera Sverige-bekantingen Pastrnak till såväl 2-1 som 3-1.
– Det finns fortfarande mycket att förbättra, jag är fortfarande ung. Men jag lär mig mycket av en spelare med erfarenhet som Loui, säger tjecken efter superduons uppvisning.

Pastrňáks landsman, David Krejčí, utgör tredjelänken i Bruins heleuropeiska superkedja, som verkligen funnit varandra under 2016. Efter segern mot Islanders hyllades trion av coachen Claude Julien.
– Den kedjan var riktigt bra för oss i den här matchen. David, och då pratar jag om David Krejčí, hade en av sina bättre matcher på länge och Pastrňák rörde på fötterna redan från start, säger Julien och fortsätter:
– Loui, som svarar för tre poäng, spelar ännu en i raden av sina smarta hockeymatcher.

I och med trepoängsshowen mot Islanders har nu Loui svarat för 53 poäng på 70 matcher den här säsongen. Det är med råge det bästa han gjort i Bruins och med hjälp av svenskens fina spel har nu Boston också gjort ett litet miniryck i toppen av Atlantic Division.

Boston – NY Islanders 3-1 (1-0, 1-1, 1-0)
Boston: David Pastrňák 2 (12) (Loui Eriksson 2), Eriksson (26).
NY Islanders: John Tavares (26).

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *