Daniel Rahimi.Foto: Bildbyrån

Daniel Rahimi flyttar till Schweiz för spel nästa säsong. Enligt uppgifter till hockeysverige.se kommer han att spela för regerande schweiziska mästarna Davos.

Daniel Rahimi lämnar Linköping för nästa säsong. Det är knappast som en hemlighet. Redan 5 mars skrev schweiziska tidningen Südostschweiz att den svenske landslagsbacken är högaktuell för Davos.

Men enligt uppgifter till hockeysverige.se handlar det om mer än bara intresse. Han ska vara klar för de regerande schweiziska mästarna, trots att det inte tillhör vanligheterna att defensivt starka utländska backar får kontrakt i ligan.

I Davos fall handlar det om att säkra upp försvaret i och med att man gör en ny målvaktssatsning nästa säsong. Leonardo Genoni, landslagsmålvakten, lämnar klubben för spel i Bern och man kommer ha två unga och oprövade målvakter i Gilles Senn (född 1996) och Linköpingsjunioren Joren van Pottelberghe (1997) som sina två målvakter.

Davos är redan klara för semifinal i årets slutspel efter att ha slagit ut Kloten med 4-0 i matcher. Man ställs mot Bern i semifinal.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *