• Publicerat 14 mars, 2016
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Linus Hultström jublar säkert inte lika mycket nu. På fredagen blev backen avstängd.Foto: Bildbyrån/Johanna Lundberg

Han svarade för fyra poäng i den första åttondelsfinalen mot Brynäs. I kväll replikerade den synnerligen slutspelshete backen Linus Hultström bedriften. Med fyra poäng (2+2) i den tredje och avgörande matchen på Hovet var han de stora skillnaden när Djurgården via en 5-4-seger säkrade sin kvartsfinalbiljett mot Frölunda.

Djurgården gjorde tolv mål på de tre åttondelsfinalerna mot Brynäs. Gemensamt för nio av dem var att Linus Hultström hade ett finger med i spelet. Efter ett mål och tre assist i övertidssegern med 5-4 på Hovet i torsdags blev det en assist i bortareturen i lördags, där Brynäs vann med 5-2. I den avgörande drabbningen i kväll stod 23-åringen från Vimmerby för en ny uppvisning.

Med två mål och två assist var han regissören bakom segerrycket i den andra perioden. Där bombade han in 2-2-kvitteringen, var med i förarbetet till Marcus Sörensens 3-2 och sköt sedan 4-2 i powerplay med 27 sekunder kvar innan pausvilan. När Emil Lundberg sedan gjorde 5-2 tidigt i tredje perioden noterades Hultström sedan för sin fjärde poäng för kvällen.

Djurgårdens ledning såg betryggande ut, men Brynäs spottade upp sig sent omsider och sköt både 5-3 (Nick Johnson) och 5-4 (Oskar Lindblom). Det skapade nerv i matchen, men till skillnad från i den första åttondelen tappade laget inte greppet helt och hållet den här gången.

Härnäst väntar Frölunda för Djurgården. Den första kvartsfinalen spelas i Scandinavium på onsdag kväll.

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.