William Nylander.Foto: Kevin Sousa/Icon Sportswire

Nu står det klart att William Nylander blir kvar i Toronto Maple Leafs också de resterande matcherna av säsongen. På onsdagseftermiddagen bekräftade nämligen Mike Babcock att svensken kommer finnas med i laguppställningen i Torontos nästkommande match.

Matchen blir Nylanders tionde i NHL, och därmed bränner Toronto det första av tre år på hans rookiekontrakt. Man kan max spela nio matcher utan att det räknas mot rookiekontraktet, enligt NHL:s kollektivavtal.

Nylander har skjutit två mål på sina nio första NHL-matcher, och kommer från en fantastisk säsong i AHL där det blev 45 poäng på 37 matcher. Han kommer förmodligen, efter det att Maple Leafs säsong tagit slut, spela Calder Cup-slutspelet med farmarlaget Marlies. Marlies har haft en strålande säsong, och dominerat i AHL.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *