Lars JohanssonFoto: Bildbyrån

De nominerade till årets målvakt till SHL Awards är presenterade. Det blir två återvändare, och en som fått sitt stora genombrott.

Såväl Luleås Joel Lassinantti som Skellefteås Markus Svensson är nominerade till priset för andra säsongen i följd. Svensson vann dessutom Honken Trophy för sitt spel den här säsongen, även om det i motiveringen framstod som att han vann baserat på de fyra senaste åren.

Favorit till slutsegern är nog ändå den tredje nominerade, Frölundas Lars Johansson. Johansson har med besked konkurrerat ut prestigevärvningen Johan Gustafsson, och hållit hela sju nollor. Dessutom hade han bäst räddningsprocent av samtliga i SHL.

28-åringen fick ett visst genombrott redan i förra årets slutspel, och har byggt vidare på det den här säsongen.

Juryn till SHL Awards består av 56 personer. De 14 lagkaptenerna och tränarna från SHL, och 28 ”noga utvalda ishockeyprofiler och journalister”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *