• Publicerat 16 mars, 2016
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Jennifer Wakefield.Foto: Bildbyrån/Johanna Lundberg

Linköpings stora stjärna klev fram och sköt Linköping till en första finalseger. Nu lämnar Jennifer Wakefield Sverige för att ansluta till Kanadas VM-uppladdning – och missar resten av finalserien mot Luleå.
– Man måste se helheten, det handlar om Linköping mot Luleå, inte enskilda spelare, säger Wakefield till SVT Sport efter 2-0-segern.

Linköpings stjärnor blixtrade till. Det blev skillnaden när de regerande mästarinnorna tog hem den första finalmatchen mot Luleå på hemmais. Jennifer Wakefield, Denise Altmann och Florence Schelling såg till att laget åker till Norrbotten med en matchboll i helgen efter onsdagens 2-0-seger.

Mest framträdande på isen var den kanadensiska landslagsforwarden Wakefield, som vräkte in 1-0-målet med ett tungt skott i den andra perioden. Målet blev matchvinnande, men också det sista som 26-åringen kommer att göra i finalserien. Inför helgens upplösning ska hon åka hem till Kanada och inleda uppladdningen inför hemma-VM i Kamloops som startar i månadsskiftet.
– Det har varit jättekul att komma tillbaka till Sverige och spela här, men nu måste man se helheten. Det handlar om Linköping mot Luleå, inte enskilda spelare. Jag har stort förtroende för mina lagkamrater, säger Wakefield till SVT Sport apropå att hennes svenska säsong är över.

Wakefield, som inledde säsongen med sex matcher med Borås i division 2, är intresserad av en fortsättning i Sverige nästa säsong – om landslagsledningen tillåter det.
– Jag har pratat med Linköping om det, men vi får se vad Hockey Canada vill också. Jag skulle verkligen älska att spela i Sverige igen och jag hoppas att jag får grönt ljus, säger forwarden som sköt ofantliga 38 mål och 55 poäng på 18 matcher i grundserien.

En annan nyckelspelare som däremot kommer att finnas på isen för LHC på lördag är fjolårets poängdrottning i svensk damhockey, österrikiskan Denise Altmann. Hon satte 2-0-målet efter att ha kommit fri – tillsammans med två lagkamrater.

I målet stoppade Florence Schelling samtliga 37 skott och stod för en stabil insats.
– Hon var bra, men vi måste vara mer aggressiva framför mål. Det är bara att åka hem och tugga på, säger Luleås back Johanna Fällman som inte vill lägga för mycket fokus på att Wakefield försvinner från laget.
– Hon har ett jäkla skott, men det är inte hon som gör allt. De har ett bra kollektiv. Men vi ska åka hem och vända på det här. Det är jag säker på att vi gör.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *