John Persson och Craig SchiraFoto: Bildbyrån

Luleå och Färjestad öppnade sin kvartsfinalserie på bästa möjliga sätt spelmässigt med massor av känslor och hårt, grinigt spel. Luleå vann öppningsronden med 4-2.
– Det var lite tufft. De tryckte på bra och jag tyckte ändå vi försvarade oss bra. De lassade mycket på mål och fick utdelning, säger Luleås målvakt Joel Lassinantti om den avslutning som blev betydligt mer dramatisk än det såg ut att bli.

Luleå vann den första kvartsfinalen mot Färjestad med 4-2 och visade att de där fyra raka segrarna man tog i SHL inte var direkt värda mycket när det vankades slutspel.
Lucas Wallmark sköt matchens första mål tidigt och i andra perioden gjorde Peter Cehlárik och Brendan Mikkelson 2-0 och 3-0, det första på styrning på ett nedlägg från backplats och det andra på ett nedlägg från backplats som letade sig in när Johan Harju krigade förtjänstfullt framför mål.

Men framförallt kom matchen kanske att handla om den hetta som visades upp under framförallt den första perioden, som tog en bit över 40 minuter att genomföra och hade smågruff i nära på varenda avblåsning.
– Det var nog lite svettigt för domarna där, tyckte Luleås 1-0-skytt Lucas Wallmark i C More-sändningen och tyckte att det var kul när det hände lite saker.

– Det är väl lite smågrinigt och småtjurigt där ute. Det gäller att vi börjar spela hockey så får de hålla sig till annat. Vi kan inte hålla på och gå i deras fälla, tyckte Färjestads Mikael Wikstrand efter första perioden och fann inte det som skedde var fullt lika kul.

Trots att matchen såg tämligen klar ut för Luleås del i en till en början ganska avslagen tredje period, så fick matchen liv när Färjestad plockade ut målvakten Justin Pogge med åtta minuter kvar och snabbt fick se Magnus Nygren stenhårt dunka in 1-3 och därefter fortsätta att spela med plockad målvakt och reducera ytterligare en gång med minuten kvar genom Mikael Johansson.

Men roligare än så blev det aldrig för Färjestad. Med 23 sekunder kvar punkterade Jacob Micflikier matchen i tom kasse.
– När det blev spel fyra mot fyra var vi väl ganska klara med att vi skulle plocka och sen fick vi ettan och satte lite tankar i deras huvuden. Sen fick vi tvåan också, men det gick inte hela vägen. Men det gäller att inte ge upp, utan fortsätta kriga hela tiden. Sättet vi krigade på i tredje perioden ska vi absolut ta med oss till nästa match, säger Färjestads tränare Tommy Samuelsson.

– Det var lite tufft. De tryckte på bra och jag tyckte ändå vi försvarade oss bra. De lassade mycket på mål och fick utdelning, men jag tycker ändå vi gör en bra match, säger Joel Lassinantti om avslutningen av matchen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *