• Publicerat 17 mars, 2016
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Broc LittleFoto: Bildbyrån/Peter Holgersson

Två mål inom loppet av 45 sekunder tidigt i första perioden.
Två mål inom loppet av 22 sekunder tidigt i den andra.
Linköping körde över regerande mästarna Växjö i den första kvarten.
– En grym start, säger tvåmålsskytten Broc Little till C More.

På förhand beskrevs den som en av de mest ovissa kvartsfinalerna. Det första mötet mellan Linköping och Växjö i Saab Arena var dock allt annat än jämnt. Hemmalaget körde nämligen över de regerande svenska mästarna i den första drabbningen och vann med hela 6–1 efter att man rivstartat både i den första och andra perioden.

Redan efter 1.25 hade hemmalaget gått fram till 2-0 efter att Andrew Gordon styrt in 1–0 på Gustav Forslings skott och Sebastian Karlsson prickat in 2–0 från sin position på vänsterkanten. Växjö vaknade efter den mardrömslika inledningen, men roligare än Eric Martinssons 1–2-reducering blev det inte.

För om den första periodstarten var en kalldusch för gästerna var den andra om möjligt ännu värre. Daniel Rahimi knäppte in 3–1 följt av Broc Littles 4–1 efter ett friläge. Det var den kvällen för Växjös förstakeeper Cristopher Nihlstorp, som byttes ut till förmån för Stefan Steen. I den tredje perioden fortsatte målkavalkaden med Littles andra frilägesmål och Jonas Junlands 6–1 i powerplay.
– En grym start. Vi spelade bra i 60 minuter, från början till start och tog inte en enda utvisning och gav dem inget powerplay, säger Little till C More.
– Vi använde vår fart, gjorde en solid insats och fick en bra start.

”LÄT OSS INTE PROVOCERAS”

I slutet av matchen blev det, som sig bör i slutspelstider, en hel del irritation från Växjös sida. Broc Little tog det med ro.
– Alla hockeyspelare har varit på fel sida om en 1–6-förlust. De är givetvis frustrerade och försökte ta sig under skinnet på oss, men vi lät oss inte provoceras utan försökte göra oss redo för andra matchen, säger Little.

Växjös tränare Sam Hallam konstaterade efteråt att det inte spelar någon roll att hans adepter släppte till många mål. Det är antalet vinster som är det väsentliga i ett slutspel.
– Vi har definitivt ingen målskillnadsaffär att bry oss om. Det är segrar man ska skrapa ihop, man ska ha fyra och det är det som är intressant. Det här är en riktig motivationshöjare inför matchen på lördag hemma i Vida Arena, säger Hallam.

Ett minus för LHC mitt i segeryran var att man tappade viktige forwarden Rhett Rakhshani med en skada efter en tackling i första perioden. Han spelade inte mer i matchen efter det och är ett frågetecken inför andra matchen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *