• Publicerat 17 mars, 2016
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Brenden Morrow.Foto: Ronald Martinez/Getty Images

Efter 15 NHL-säsonger och totalt 991 grundseriematcher är Brenden Morrows karriär över. I dag meddelade den 37-årige forwarden att karriären är över. Men innan dess hann han skriva ett endagskontrakt med klubben han är mest förknippad med – Dallas Stars.

Han valdes av Dallas Stars som 25:e spelare i draften 1997 och företrädde klubben i nästan 13 säsonger, mellan 2000 och 2013, varav de sju sista som lagkapten. I dag avslutade Brenden Morrow karriären som en Dallas Star. Innan han annonserade sitt avsked från sporten skrev han ett endagskontrakt med Stars.
– Brenden exemplifierade vad en kapten ska vara. Han lämnade ett outplånligt spår i den här organisationen genom att leda laget med hjärta och passion, säger presidenten Jim Lites i ett pressmeddelande.
– Det fanns inte en kväll där han inte gav varje uns av energi han hade, och vi uppskattar alla han bidrag i spelet.

Morrow, 37, spelade Stanley Cup-final med Tampa Bay Lightning förra sommaren, men fick inget nytt NHL-kontrakt den här säsongen. Därmed avslutar han karriären med 991 matcher för Dallas, Pittsburgh, St. Louis och Tampa. På dessa svarade han för 265 mål och 575 poäng.

 

Sin största merit i karriären upplevde Morrow i Vancouver 2010, då han var med om att vinna OS-guld med Kanada. Han blev även World Cup-mästare 2004 och spelade förutom Stanley Cup-final i fjol även finalen 2000 med Dallas mot New Jersey Devils. Då som 2015 lämnade han isen som förlorare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *