Färjestadsjubel efter Rickard Wallins 2-0.Foto: Bildbyrån

Välkomna in i spelet, Färjestad. Värmlänningarna vann den så viktiga hemmamatchen i kvartsfinalserien mot Luleå, och har nu kvitterat till 1-1. Detta efter att ha avgjort matchen via tre mål i första perioden.
– Vi är med i matchen från start idag, och tar kamperna, säger 2-0-skytten Rickard Wallin.

1-0, Mikael Johansson efter 3:50. 2-0 Rickard Wallin efter 7:41. 3-0 Joakim Nygård efter 16:14. Färjestad gick på knock i den första perioden mot ett yrvaket Luleå, och hade i princip avgjort kvällens kvartsfinal redan innan den första perioden tagit slut.

Senast var det Luleå som gick upp i en 3-0-ledning, och Färjestad fick jaga. Man kom upp till 3-2, men föll till sist med 4-2. Den här gången var Tommy Samuelssons mannar i förarsätet genom hela matchen.
– Vi är med i matchen från start idag. Vi tar kamperna, och vi får 1-0 tidigt. Det betyder mycket, säger 2-0-skytten Rickard Wallin till CMore.
– Det är ett fantastiskt jobb av John Persson. Han jobbar fram den till Röymark, och för en gångs skull läser jag spelet rätt och står rätt, var Wallins ord om 2-0-pucken.

Luleåtränaren Joakim Fagervall var inte direkt nöjd med sitt lags agerande i den första perioden. Han ifrågasatte i stället spelarnas inställning, och menade att ett bristande intresse låg bakom det stora underläget.
– Vi har inte drivet. Det måste finnas ett större intresse att göra allting bra, både på isen och i båset. De gör tre mål där jag känner att vi har kommandot i momentet innan.

Luleå repade sig efter den svaga perioden, och fick till sist in en reduceringspuck på Justin Pogge när Lucas Wallmark hittade rätt i början av den tredje perioden. Närmare än så kom man dock inte, utan Joel Eriksson-Ek fastställde i stället slutresultatet till 4-1 med sitt mål i tom kasse med en dryg minut kvar att spela.

Matchserien är nu kvitterad när den vänder tillbaka till Norrbotten för en match i Luleå på måndag kväll.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *