Foto: Bildbyrån

Det blir en tredje och helt avgörande SM-final mellan Luleå och Linköping. Inför över 3000 åskådare fick Luleå hål på Florence Schelling i LHC:s kasse, och tvingade fram en ny match i morgon.

Luleå vann Riksserien, men det var Linköping som idag kunde säkra SM-guldet. Man vann hemma i Stångebro Ishall tidigare i veckan, och en ny vinst idag skulle innebära guldfirande.

Men inför över 3000 åskådare lyckades Luleå vinna måstematchen. Underläge 3-2 efter den första perioden vändes till en 5-3-vinst, efter att de två finska landslagsspelarna Michelle Karvinen och Mira Jalosuo stått för ett varsitt mål i den andra perioden och därmed gett Luleå ledningen. Karvinen var också den som satte kvitteringen till 2-2 i den första perioden.

I slutakten sköt Rebecca Stenberg 5-3 vid ett friläge, och trots ett ganska långt sex mot fyra-spel i slutet av matchen orkade inte Linköping, utan superstjärnan Jenniefer Wakefield, ta sig närmare. I stället var det Luleåspelarna som fick fira efter slutsignalen.
– Jag hann inte tänka så mycket, mer än att jag skulle sätta den högt, säger Stenberg till SVT om det 5-3-mål som mer eller mindre stängde matchen till Luleås fördel.

Linköping höll nollan i onsdagens finalmatch, men släppte till extremt mycket målchanser i dagens match.
– Det var en väldigt annorlunda match jämfört med i onsdags. Men jag är glad att vi får en ny chans i morgon, säger Linköpings målvaktsstjärna Florence Schelling.

Nu väntar en tredje och helt avgörande finalmatch i morgon. Även den spelas i Coop Norrbotten Arena i Luleå, och vi kan nog räkna med en ny storpublik även då.
– Dom betyder väldigt mycket. Det är kul att det kommer så mycket folk, och vi har alltid bra stöd, säger Rebecca Stenberg.

Luleå – Linköping 5-3 (2-3, 2-0, 1-0)
Luleå: Michelle Karvinen x2, Noora Tulus, Mira Jalosuo, Rebecca Stenberg
Linköping: Madelen Haug Hansen x2, Denise Altmann

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *